Morgan Stanley: Ο Τεντ Πικ θα είναι ο νέος CEO στη θέση του Τζέιμς Γκόρμαν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morgan Stanley: Ο Τεντ Πικ θα είναι ο νέος CEO στη θέση του Τζέιμς Γκόρμαν
Ο Πικ ηγήθηκε του τμήματος κινητών αξιών της τράπεζας, η οποία περιλαμβάνει επενδυτικές τραπεζικές και εμπορικές δραστηριότητες, και ήταν συμπρόεδρος της Morgan Stanley τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Τεντ Πικ θα είναι ο διάδοχος στου Τζέιμς Γκόρμαν στο τιμόνι της Morgan Stanley από τις αρχές του 2024, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα την Τετάρτη.

Ο νέος CEO, Πικ, ένας βετεράνος της Morgan Stanley που αναρριχήθηκε στην ιεραρχία για να ηγηθεί των εργασιών της τράπεζας στη Wall Street, θα ενταχθεί επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Γκόρμαν θα παραμείνει στη θέση του εκτελεστικού προέδρου για άγνωστη περίοδο.

Η ανακοίνωση τερματίζει την κούρσα της διαδοχής. Η Morgan Stanley ανακοίνωσε τον Μάιο ότι ο Γκόρμαν σκόπευε να παραιτηθεί εντός ενός έτους και ότι θα επέλεγε τον διάδοχό του από έναν από τους τρεις επικεφαλής του τμήματος της τράπεζας.

Ο Πικ ηγήθηκε του τμήματος κινητών αξιών της τράπεζας, η οποία περιλαμβάνει επενδυτικές τραπεζικές και εμπορικές δραστηριότητες, και ήταν συμπρόεδρος της Morgan Stanley τα τελευταία δύο χρόνια.

Η φήμη του Πικ

Όπως αναφέρει το CNBC, ο Πικ θεωρείται εδώ και καιρό ως το φαβορί για τη θέση του CEO λόγω της πολυπλοκότητας και των κινδύνων που ενέχει η ηγεσία μιας από τις κορυφαίες τράπεζες της Wall Street. Ο Πικ, ο οποίος αποφοίτησε από το Middlebury College και έχει MBA στο Χάρβαρντ, εντάχθηκε στη Morgan Stanley το 1990.

Κέρδισε τη φήμη του δημιουργώντας πολλά projects σε μια αβέβαιη περίοδο για τη Morgan Stanley. Η τράπεζα παραλίγο να καταρρεύσει κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και χρειάστηκε μια ένεση 9 δισ. δολαρίων από την τράπεζα Mitsubishi.

Στον απόηχο αυτής της ταραχώδους περιόδου, ο Πικ οδήγησε το τμήμα μετοχών της Morgan Stanley να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης με βάση τα έσοδα.

Στη συνέχεια, του ανατέθηκε να ηγηθεί της προβληματικής επιχείρησης σταθερού εισοδήματος της τράπεζας, όπου του πιστώθηκε άλλη μια ανάκαμψη. Αυτή η απόδοση οδήγησε στον πιο πρόσφατο ρόλο του, ως επικεφαλής όλων των δραστηριοτήτων της Wall Street, και τελικά στην προαγωγή του σε CEO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλά 13 ετών οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων – Έσπασαν το φράγμα των 190 δισ. 

ΔΕΗ: Στο 1,5 δισ. τα EBITDA με την εξαγορά της Enel Romania – Ανοίγει νέος «κύκλος» ανάπτυξης

Τουρισμός /Ακίνητα: Πώς κινείται η αγορά εν όψει 28ης Οκτωβρίου, από 70% έως και 100% οι προ-κρατήσεις – Οι οικονομικές επιλογές

gazzetta
gazzetta reader insider insider