Mytilineos: Αύξηση EBITDA (+8%) και καθαρών κερδών (+14% ) αναμένουν οι αναλυτές στο γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mytilineos: Αύξηση EBITDA (+8%) και καθαρών κερδών (+14% ) αναμένουν οι αναλυτές στο γ' τρίμηνο
Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές αναμένουν πως για το γ’ τρίμηνο του 2023 η εταιρεία θα καταγράψει τζίρο ύψους 1,453 δισ. ευρώ, EBITDA ύψους 259 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 165 εκατ. ευρώ.

Αύξηση των EBITDA κατά 8% και των καθαρών κερδών κατά 14% αναμένουν οι αναλυτές για την Mytilineos, εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τις επιδόσεις της εισηγμένης κατά το γ' τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανθεκτικότητα του συνεργατικού επιχειρηματικού μοντέλου της MYTILINEOS.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές αναμένουν πως για το γ’ τρίμηνο του 2023 η εταιρεία θα καταγράψει τζίρο ύψους 1,453 δισ. ευρώ, EBITDA ύψους 259 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 165 εκατ. ευρώ, αν και τα έσοδα εκτιμάται πως θα μειωθούν κατά 40%, ως αποτέλεσμα της μεγάλης αποκλιμάκωσης των τιμών της ενέργειας και των μετάλλων.

Οδηγός για αυτή τη μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας, συγκριτικά με το γ’ τρίμηνο του 2022 που αποτέλεσε το δεύτερο πιο δυνατό τρίμηνο στην ιστορία της Εταιρείας, αποτελούν τόσο η σταθερά ανοδική πορεία της M Renewables (ΑΠΕ), που καταφέρνει να αναπτύσσεται υγιώς, όσο και η προσθήκη της νέας μονάδας CCGT (826MW) της Mytilineos, η οποία λόγω της πολύ υψηλής της απόδοσής θέτει πλέον νέα επίπεδα κερδοφορίας στο κομμάτι της παραγωγής ενέργειας της Εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Trade Estates ΑΕΕΑΠ: Ως 292 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πλάνο ως το 2027 - Στόχευση σε Εμπορικά Πάρκα & Κέντρα Logistics

Αυξήσεις μισθών και προνόμια ετοιμάζονται να δώσουν 8 στις 10 τουριστικές επιχειρήσεις για να βρουν προσωπικό

Η Deutsche Bank νίκησε τις προβλέψεις: Κέρδη 1 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο - Αύξηση εσόδων 3%

gazzetta
gazzetta reader insider insider