Προς τη χειρότερη ημέρα της εδώ και 9 μήνες η μετοχή της Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς τη χειρότερη ημέρα της εδώ και 9 μήνες η μετοχή της Nvidia
Η Nvidia και άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές τσιπ είδαν τις μετοχές τους να κατρακυλούν την Τρίτη μετά την αμερικανική ανακοίνωση για νέους περιορισμούς στις εξαγωγές ημιαγωγών προς την Κίνα.

Η Nvidia και άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές τσιπ είδαν τις μετοχές τους να κατρακυλούν την Τρίτη μετά την αμερικανική ανακοίνωση για νέους περιορισμούς στις εξαγωγές ημιαγωγών προς την Κίνα. Οι μετοχές των κατασκευαστών τσιπ γνώρισαν άνθηση τον τελευταίο χρόνο λόγω της αυξημένης ζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, το νέο «μπλόκο» των ΗΠΑ στις εξαγωγές στην Κίνα φέρνει απώλειες στα ταμπλό.

Οι αυστηρότεροι έλεγχοι θα στοχεύουν τα τσιπ A800 και H800 της Nvidia, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, τα οποία δημιούργησε η αμερικανική εταιρεία για εξαγωγή στην ασιατική χώρα, μετά την εισαγωγή των αρχικών περιορισμών από την κυβέρνηση Μπάιντεν τον περασμένο Οκτώβριο. Οι περιορισμοί στοχεύουν να εμποδίσουν την κινεζική πρόσβαση σε τεχνολογία αιχμής με στρατιωτικές χρήσεις.

Οι νέοι κανόνες απαιτούν από τις εταιρείες να ενημερώνουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πριν πουλήσουν τα κορυφαία τσιπ, τα βέλτιστα για την τροφοδοσία μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με πηγή του Bloomberg. Αλλά με πολλά χρήματα και λίγη νοθεία, μια ολόκληρη κατηγορία ελαφρώς κατώτερων τσιπ θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τεχνητή νοημοσύνη και υπερυπολογιστές, ως εκ τούτου αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, είπε ο αξιωματούχος.

Η μετοχή της Nvidia υποχωρεί 6%, η Broadcom χάνει 3,5%, ενώ η Marvell και η Intel διολισθαίνουν 3,3% και 3,6%, αντίστοιχα. Πάντως, η Nvidia πιστεύει ότι οι αυξημένοι περιορισμοί δεν θα έχουν άμεσα σημαντική επίδραση στις οικονομικές της επιδόσεις, αλλά θα πληγούν οι πωλήσεις μακροπρόθεσμα.

Η Nvidia, αναγνωρίζεται από τη Wall Street, ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip, ενώ λόγω της έξαρσης της Τεχνητής Νοημοσύνης, αποτελεί μια εταιρία αιχμής καθώς οι εταιρείες και τα κέντρα δεδομένων που τρέχουν τα μοντέλα AI χρειάζονται όλο και περισσότερο υλικό και λογισμικό. Αρκεί να σημειωθεί, πως οι μετοχές της εταιρίας που αποτιμάται στα 1,065 τρισ. δολάρια, κατέγραψαν αύξηση κατά 195% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα.

Η Nvidia ανέφερε καθαρά κέρδη 2,7 δολαρίων/μετοχή, υπερβαίνοντας την πρόβλεψη των οικονομολόγων σε έρευνα της Refinitiv για καθαρά κέρδη 2,09 δολαρίων/μετοχή. Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών ενισχύθηκαν στο β' τρίμηνο κατά 88% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022 και διαμορφώθηκαν στα 13,51 δισ. δολάρια, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 11,22 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επ. Ανταγωνισμού: Αρχική θετική η εισήγηση για το deal Intrakat - Άκτωρ

Choice Hotels: Πρόταση επιθετικής εξαγοράς της Wyndham Hotels έναντι 7,8 δισ. δολαρίων

Morgan Stanley: Aύξηση 22% στα EBITDA της Mytilineos στο γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider