Blackrock: Kέρδη τριμήνου άνω των εκτιμήσεων αλλά και πτώση στις εισροές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Blackrock: Kέρδη τριμήνου άνω των εκτιμήσεων αλλά και πτώση στις εισροές
Εύκολα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών η BlackRock με τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου την Παρασκευή, αν και σημείωσε απότομη πτώση στις καθαρές εισροές.

Εύκολα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών η BlackRock με τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου την Παρασκευή, αν και σημείωσε απότομη πτώση στις καθαρές εισροές.

Η αύξηση των επενδυτικών συμβουλευτικών προμηθειών και των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων της BlackRock βοήθησαν το προσαρμοσμένο κέρδος της εταιρείας των 10,91 δολαρίων ανά μετοχή να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 8,26 δολάρια, αναφέρει το Reuters.

Ωστόσο, οι καθαρές εισροές της για το τρίμηνο μειώθηκαν στα 2,57 δισ. δολάρια από 16,9 δισ. δολάρια πέρυσι, αντανακλώντας καθαρές εκροές 49 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 19 δισ. δολαρίων από έναν μόνο διεθνή πελάτη.

Η BlackRock έκλεισε το τρίτο τρίμηνο με 9,10 τρισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, από 7,96 τρισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά χαμηλότερα από τα 9,4 τρισ. δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο φέτος.

Τα έσοδα της BlackRock αυξήθηκαν σχεδόν 5% στα 4,52 δισ. δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω της οργανικής ανάπτυξης και του αντίκτυπου των κινήσεων της αγοράς τους τελευταίους 12 μήνες.

Η κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη είναι οι αμοιβές διαχείρισης που κερδίζει.

Η BlackRock προσπαθεί επίσης να εισέλθει στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Η εφαρμογή spot bitcoin ETF είναι υπό εξέταση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και μια έγκριση θα μπορούσε να ενισχύσει την απήχηση της εταιρείας στους ιδιώτες επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η JP Morgan ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη και τα έσοδα του γ' τριμήνου

Ισραήλ: «Βαθειά απογοήτευση» επειδή η Κίνα δεν καταδίκασε την επίθεση της Χαμάς

Μέση Ανατολή: Πάνω από 1.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό

gazzetta
gazzetta reader insider insider