Θύμα χάκερ (και) η MGM Resorts - Στα 100 εκατ. δολάρια οι ζημιές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θύμα χάκερ (και) η MGM Resorts - Στα 100 εκατ. δολάρια οι ζημιές
Στα 100 εκατ. δολάρια ανέρχεται η ζημιά που προκάλεσε στην MGM Resorts International η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση σε βάρος του ξενοδοχειακού κολοσσού από ομάδα χάκερ, η οποία κατάφερε να αποκτήσει ορισμένα προσωπικά στοιχεία πελατών.

Στα 100 εκατ. δολάρια ανέρχεται η ζημιά που προκάλεσε στην MGM Resorts International η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση σε βάρος του ξενοδοχειακού και ψυχαγωγικού κολοσσού από ομάδα χάκερ, η οποία κατάφερε να αποκτήσει ορισμένα προσωπικά στοιχεία πελατών.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια καζίνο και ξενοδοχειακών μονάδων που εδρεύει στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, η ασφάλιση έναντι κυβερνοεπίθεσης αναμένεται να καλύψει σημαντικό μέρος του κόστους της επίθεσης, ωστόσο το «πλήρες μέγεθος των εφάπαξ εξόδων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθούν μελλοντικά δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Υπολογίζεται πως η MGM ξόδεψε σχεδόν 10 εκατ. δολάρια σε εφάπαξ πληρωμές σε σχέση με την επίθεση, κυρίως για αμοιβές δικηγόρων και συμβούλων αλλά και για την παροχή υπηρεσιών προστασίας από αντίστοιχες απειλές.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, το μεγαλύτερο κομμάτι του επιπλέον κόστους θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα γ' τριμήνου -που θα ανακοινωθούν στις αρχές Νοεμβρίου-, με «ελάχιστο αντίκτυπο» στο τέταρτο τρίμηνο, ενώ η εταιρεία «δεν αναμένει σημαντική επίδραση στην οικονομική της κατάσταση και στα αποτελέσματά της για το σύνολο του οικονομικού έτους».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβερνοεπίθεση έλαβε χώρα τον περασμένο Αύγουστο, με τους χάκερ να αποκτούν πρόσβαση σε ορισμένα προσωπικά στοιχεία πελατών, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων και στοιχείων επικοινωνίας, όπως αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις αλληλογραφίας και email, καθώς και αριθμούς άδειας οδήγησης.

Για έναν «περιορισμένο» αριθμό πελατών, οι χάκερ έλαβαν επίσης αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και διαβατηρίου, ανέφερε η εταιρεία, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «τραπεζικοί λογαριασμοί και πληροφορίες για πιστωτικές κάρτες δεν ήταν μέρος των δεδομένων που διέρρευσαν. Η MGM τόνισε ότι θα ειδοποιήσει τους πελάτες που επηρεάστηκαν μέσω email και θα προσφέρει υπηρεσίες προστασίας ταυτότητας και παρακολούθησης πιστώσεων.

Σημειώνεται πως αντίστοιχη κυβερνοεπίθεση πραγματοποιήθηκε και σε βάρος της ανταγωνίστριας Caesars Entertainment Inc., με τους χάκερς να καταφέρνουν να παραβιάσουν το λογισμικό ασφαλείας της εταιρείας και να λάβουν ως λύτρα το ποσό των 30 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες. Ωστόσο, η MGM αρνήθηκε να πληρώσει τα λύτρα που της ζητήθηκαν.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων της MGM Resorts, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί άνω του 1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Exxon: Κοντά σε συμφωνία 60 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Pioneer Natural Resources

GM: Σε χαμηλό τριετίας η μετοχή λόγω πιθανότητας μαζικής ανάκλησης οχημάτων

Βενεζουέλα: Ένταλμα σύλληψης για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό

gazzetta
gazzetta reader insider insider