Βέλγιο: Στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών η παρουσία της Alibaba στο αεροδρόμιο της Λιέγης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βέλγιο: Στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών η παρουσία της Alibaba στο αεροδρόμιο της Λιέγης
Στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου βρίσκεται η παρουσία της Alibaba Group στο αεροδρόμιο της Λιέγης, το οποίο και αποτελεί το μεγαλύτερο και βασικότερο ευρωπαϊκό κέντρο logistics του κινεζικού κολοσσού.

Στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου βρίσκεται η παρουσία της Alibaba Group στο αεροδρόμιο της Λιέγης, το οποίο και αποτελεί το μεγαλύτερο και βασικότερο ευρωπαϊκό κέντρο logistics του κινεζικού κολοσσού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας (VSSE) ανέφερε ότι εξετάζει τις δραστηριότητες της Alibaba στο αεροδρόμιο με στόχο τον εντοπισμό και την καταπολέμηση πιθανών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με κατασκοπεία εκ μέρους κινεζικών οντοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Alibaba.

Όπως ανέφερε η VSEE, η παρουσία της Alibaba στο αεροδρόμιο της Λιέγης αποτελεί ακόμη ένα σημείο προσοχής, κυρίως εξαιτίας της νομοθεσίας στην Κίνα που υποχρεώνει τις εταιρείες να μοιράζονται δεδομένα με τις κινεζικές αρχές και τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Σημειώνεται πως το 2028, η Alibaba υπέγραψε συμφωνία με τη κυβέρνηση του Βελγίου για το άνοιγμα ενός κόμβου logistics στο αεροδρόμιο της Λιέγης υπό την διαχείριση της Cainiao.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Citigroup: Στην τελική ευθεία η μεγαλύτερη αναδιοργάνωσή της τράπεζας εδώ και δεκαετίες

GM: Επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά με ηλεκτρική Cadillac

Βρετανία: Στο limit down με «βουτιά» 25% η μετοχή της Metro Bank - Ανεστάλη 2 φορές η διαπραγμάτευση

gazzetta
gazzetta reader insider insider