BMW: Τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται κερδοφόρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BMW: Τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται κερδοφόρα
Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της BMW κερδίζουν χρήματα και τα μελλοντικά θα κερδίζουν πιο πολλά, τονίζει ο CEO της εταιρείας Oliver Zipse.

Στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας εξέφραζαν παράπονα εδώ και καιρό, ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι τόσο κερδοφόρα όσο τα αντίστοιχά τους με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW, Oliver Zipse, λέει ότι αυτές οι μέρες έχουν τελειώσει.

Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της BMW κερδίζουν χρήματα και τα οχήματα με μπαταρία «Neue Klasse» της εταιρείας που θα κυκλοφορήσουν από το 2025 θα είναι ακόμη πιο κερδοφόρα, δήλωσε ο Zipse, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η υπόθεση ότι τα περιθώρια κέρδους των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι πάντα υψηλότερα, είναι απλώς λάθος», είπε στους δημοσιογράφους σε εκδήλωση ενόψει της έκθεσης αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο.

Η BMW νωρίτερα αποκάλυψε το πρώτο πρωτότυπο της μελλοντικής της σειράς Neue Klasse, το οποίο έχει σκοπό να βοηθήσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Tesla και να υπερασπιστεί τις πωλήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη σημαντικότερη αγορά, αυτή στην Κίνα.

Η εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων από τη Βαυαρία αναπτύσσεται στην Κίνα και πουλάει διπλάσια, πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εκεί από τις αντίπαλες μάρκες Mercedes-Benz και Audi μαζί, είπε ο Zipse. Πρόσθεσε ότι η BMW δεν επηρεάζεται από τον πόλεμο τιμών στην κινεζική αγορά λόγω της θέσης της στην κατηγορία premium.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW σε ξεχωριστή συνέντευξη στο Bloomberg Television, «έχουμε γερές βάσεις στην κινεζική αγορά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider