Novo Nordisk: Σε ράλι η μετοχή μετά την ενθαρρυντική έρευνα για το φάρμακο κατά της παχυσαρκίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Novo Nordisk: Σε ράλι η μετοχή μετά την ενθαρρυντική έρευνα για το φάρμακο κατά της παχυσαρκίας
Ράλι σημειώνει η μετοχή της δανικής φαρμακοβιομηχανίας Novo Nordisk, μετά την έρευνα που είδε το «φως» της δημοσιότητας και η οποία έδειξε ότι το φάρμακο για την παχυσαρκία Wegovy μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού. 

Ράλι σημειώνει η μετοχή της δανικής φαρμακοβιομηχανίας Novo Nordisk, μετά την έρευνα που είδε το «φως» της δημοσιότητας και η οποία έδειξε ότι το φάρμακο για την παχυσαρκία Wegovy μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας «σκαρφάλωσε» σε επίπεδα - ρεκόρ, γνωρίζοντας «άλμα» έως και σχεδόν 16%, ενώ πλέον σημειώνει κέρδη 12%.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια με τη συμμετοχή 17.600 ενηλίκων, άτομα με παχυσαρκία ή υπέρβαρα και με ιστορικό καρδιακών προβλημάτων που έπαιρναν το φάρμακο Novo είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιαγγειακό επεισόδιο από εκείνους που έλαβαν placebo

Η αυξανόμενη δημοτικότητα για τα φάρμακα για τον διαβήτη και την παχυσαρκία της Novo, Ozempic και Wegovy, έχουν ωθήσει την αποτίμηση της εταιρείας πολύ υψηλότερα από εκείνη άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών φαρμακευτικών εταιρειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Ο νέος φόρος στα υπερκέρδη των τραπεζών «έσβησε» 10 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίησή τους

Νέο «χτύπημα» για ΗΠΑ - Υποβάθμιση 10 τραπεζών από Moody's

Στα top picks της Morgan Stanley Mytilineos και Τράπεζα Πειραιώς

gazzetta
gazzetta reader insider insider