Στο κλαμπ του $1 δισ. η Barbie, σπάει ακόμα ένα ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο κλαμπ του $1 δισ. η Barbie, σπάει ακόμα ένα ρεκόρ
Στο κλαμπ των εισπράξεων άνω του 1 δισ. δολαρίων μπήκε η ταινία της Barbie, σπάζοντας το ρεκόρ για γυναίκες σκηνοθέτες που κατείχε προηγουμένως η Patty Jenkins, η οποία σκηνοθέτησε το «Wonder Woman».

Στο κλαμπ των εισπράξεων άνω του 1 δισ. δολαρίων μπήκε η ταινία της Barbie, σπάζοντας το ρεκόρ για γυναίκες σκηνοθέτες που κατείχε προηγουμένως η Patty Jenkins, η οποία σκηνοθέτησε το «Wonder Woman».

Η ταινία έβαλε στα ταμεία της άλλα 53 εκατ. δολάρια από 4.178 κινηματογράφους στη Βόρεια Αμερική αυτό το Σαββατοκύριακο και 74 εκατ. δολάρια διεθνώς, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό σε 1,03 δισ. δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Η Barbie, με πρωταγωνίστρια τη Margot Robbie βρίσκεται στην πρώτη θέση εδώ και τρεις εβδομάδες. Ξεπέρασε τα 400 εκατ. δολάρια εγχώρια και τα 500 εκατ. δολάρια διεθνώς πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη ταινία της Warner Bros, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών Χάρι Πότερ.

Στη σύγχρονη ιστορία του box office, μόλις 53 ταινίες έχουν βγάλει πάνω από 1 δισ. δολάρια, και η «Barbie» είναι πλέον η ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις που έχει σκηνοθετηθεί από γυναίκα, παίρνοντας τη θέση της «Wonder Woman» με 821,8 εκατ. δολάρια παγκοσμίως. Τρεις ταινίες που είχαν στη σκηνοθετική ομάδα και γυναίκες εξακολουθούν να προηγούνται της «Barbie», και αυτές είναι το «Frozen» (1,3 δισ. δολάρια) και «Frozen 2» (1,45 δισ. δολάρια) σε συν-σκηνοθεσία της Jennifer Lee και το «Captain Marvel» (1,1 δισ. δολάρια), σε συν-σκηνοθεσία της Anna Boden. Ωστόσο, η «Barbie» ξεπέρασε το «Captain Marvel» στην εγχώρια αγορά με 459,4 εκατ. δολάρια (έναντι 426,8 εκατ. δολ.), διεκδικώντας έτσι το ρεκόρ στη Βόρεια Αμερική για ταινίες που σκηνοθετήθηκαν από γυναίκες.

Ωστόσο, ο «θρίαμβος» της βιομηχανίας του κινηματογράφου δεν θα διαρκέσει πολύ, αν τα στούντιο δεν καταφέρουν να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία με ηθοποιούς και τους σεναριογράφους που απεργούν. Το ημερολόγιο για τις κυκλοφορίες του φθινοπώρου έχει ήδη αλλάξει, με ορισμένα στούντιο να αναβάλουν τις πρεμιέρες των ταινιών τους για το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο - Αρνητικός πρωταγωνιστής η αυτοκινητοβιομηχανία

Βρετανία: Κάμψη στις τιμές κατοικιών τον Ιούλιο, αλλά με σημάδια «αντοχής» του κλάδου

Siemens Energy: Αναμένει ζημίες 2,2 δισ. ευρώ από τον κλάδο των ανεμογεννητριών

gazzetta
gazzetta reader insider insider