Hasbro: Πουλά στην Lionsgate τις δραστηριότητες ταινιών και τηλεόρασης, για 500 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hasbro: Πουλά στην Lionsgate τις δραστηριότητες ταινιών και τηλεόρασης, για 500 εκατ. δολάρια
Περιλαμβάνει 6.500 τίτλους όπως Yellowjackets, The Rookie, έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Η Hasbro δήλωσε την Πέμπτη ότι θα πουλήσει το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στούντιο eOne στη Lionsgate Entertainment για περίπου 500 εκατ. δολάρια, στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας παιχνιδιών να επικεντρωθεί σε πιο κερδοφόρες μάρκες.

Η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει 6.500 τίτλους όπως Yellowjackets, The Rookie, έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Η Hasbro ανέφερε πως θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τη συναλλαγή για να αποπληρώσει τουλάχιστον 400 εκατομμύρια δολάρια χρέους μέχρι το τέλος του έτους και για άλλους εταιρικούς σκοπούς.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Hasbro δήλωσε ότι επεδίωκε να πουλήσει ένα μέρος της eOne, την οποία αγόρασε έναντι 4 δισ. δολαρίων το 2019, εν μέσω μιας ευρύτερης επιβράδυνσης στη βιομηχανία παιχνιδιών που ανάγκασε την εταιρεία να μειώσει τις θέσεις εργασίας και να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της.

Η Hasbro είχε ανακοίνωσε τότε ότι το παιδικό πρόγραμμα Peppa Pig δεν αποτελούσε μέρος της επιχείρησης που έθετε προς πώληση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Πτώση 31% στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων που κατασκευάστηκαν στην Κίνα

Τα έξυπνα Ray-Βan γυαλιά της Meta... δεν έπιασαν

Στα 10 δισ. δολάρια οι καταθέσεις στον αποταμιευτικό λογαριασμό των Apple - Goldman Sachs

gazzetta
gazzetta reader insider insider