BMW: Αύξηση εσόδων, με υπερδιπλασιασμό πωλήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BMW: Αύξηση εσόδων, με υπερδιπλασιασμό πωλήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα
BMW logo
Τα έσοδα έφτασαν τα 37,22 δισ. ευρώ για το β' τρίμηνο έναντι εσόδων 34,77 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Αύξηση εσόδων εμφάνισε η BMW για το β' τρίμηνο του 2023, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να ενισχύει σημαντικά τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων που υπερδιπλασιάστηκαν για το α' εξάμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Τα έσοδα έφτασαν τα 37,22 δισ. ευρώ για το β' τρίμηνο έναντι εσόδων 34,77 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,96 δισ. ευρώ έναντι κερδών 3,05 δισ. ευρώ στο β' τρίμηνο του 2022, με την BMW να αναφέρει πως η κάμψη οφείλεται εν μέρει στην ενσωμάτωση της κινεζικής κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive (BBA). Σημειώνεται πως η BMW πλήρωσε 3,7 δισ. ευρώ για να αποκτήσει τον πλειοψηφικό έλεγχο της κινεζικής κοινοπραξίας τον περασμένο Φεβρουάριο, ανεβάζοντας τα κέρδη προ φόρων το πρώτο εξάμηνο του 2022 κατά 7,7 δισ. ευρώ.

Οι δαπάνες του ομίλου για έρευνα και ανάπτυξη αυξήθηκαν κατά 15,4% το πρώτο εξάμηνο, με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και την αυτοματοποιημένη οδήγηση, ενώ οι κεφαλαιουχικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 10,3%.

Το υψηλότερο κόστος υλικών και παραγωγής επιβάρυνε επίσης τα αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο, σημειώνεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το Reuters.

Για το σύνολο του 2023

Η BMW αναμένει για το σύνολο του 2023 περιθώριο EBIT στο τμήμα αυτοκινήτων της 9%-10,5%, από 8%-10% στο προηγούμενο guidance, και σταθερή αύξηση των παραδόσεών της, από την προηγούμενη πρόβλεψη για μικρή μόνο αύξηση, στη βάση μιας ισχυρής τράπεζας παραγγελιών και της βελτιωμένης διαθεσιμότητας των premium οχημάτων της.

Ωστόσο, μείωσε την πρόβλεψή της για τις ελεύθερες ταμειακές ροές σε πάνω από 6 δισ. ευρώ από περίπου 7 δισ. ευρώ προηγουμένως, επικαλούμενη την ανάγκη να δημιουργήσει αποθέματα και να επενδύσει περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lufthansa: Αύξηση σε έσοδα και κέρδη το β' τρίμηνο - Το 2023 θα ξεπεράσει τα επίπεδα προ πανδημίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider