Kraft Heinz: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα, παρά την αύξηση 11% στις τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Kraft Heinz: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα, παρά την αύξηση 11% στις τιμές
Καθώς οι καταναλωτές αναζητούσαν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις για τα έτοιμα προς κατανάλωση γεύματα και σνακ, τις σάλτσες και τα βασικά είδη μαγειρικής.

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα της Kraft Heinz για το β' τρίμηνο του 2023, παρά τις αυξήσεις των τιμών στις οποίες προχώρησε η αμερικανική εταιρεία τροφίμων.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 6,72 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 2,6% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2022 ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του FactSet ανέμεναν έσοδα 6,80 δισ. δολαρίων.

Τα κέρδη της Kraft Heinz έφτασαν το 1 δισ. δολάρια έναντι 265 εκατ. δολαρίων στο β' τρίμηνο του 2022. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 79 σεντ έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 76 σεντ.

Η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση των τιμών της κατά 11% και σημείωσε μείωση του όγκου πωλήσεων της κατά 7% σε ετήσια βάση, καθώς οι καταναλωτές αναζητούσαν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις για τα έτοιμα προς κατανάλωση γεύματα και σνακ, τις σάλτσες και τα βασικά είδη μαγειρικής, και έκαναν στροφή σε μάρκες ιδιωτικής ετικέτας.

Μετά από τις ανακοινώσεις, η μετοχή της Kraft Heinz υποχωρούσε άνω του 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

DuPont: Κάμψη στα έσοδα για το β' τρίμηνο - Πάνω από τις εκτιμήσεις οι προβλέψεις για το σύνολο του 2023

Thomson Reuters: Επιστροφή στην κερδοφορία για το β' τρίμηνο - Ήπια αύξηση στα έσοδα

CVS Health: Κοντά στα 90 δισ. δολάρια τα έσοδα - Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider