H Cisco εξαγόρασε την ελληνική startup Code BGP

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Cisco εξαγόρασε την ελληνική startup Code BGP
Ποια είναι η ελληνική startup που προσέλκυσε τον αμερικανικό ηγέτη στην τεχνολογία δικτύων

Στην ανακοίνωση της εξαγοράς της ελληνικής startup Code BGP προχώρησε ο αμερικανικός ηγέτης στην τεχνολογία δικτύων και εισηγμένη εταιρεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο τεχνολογίας, Nasdaq, Cisco, όπως ανακοίνωσε η Marathon Venture Capital.

Μέσω της εξαγοράς, το ποσό της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, η Cisco αποκτά την τεχνογνωσία και τα περιουσιακά στοιχεία πνευματικής ιδιοκτησίας της Code BGP, ενώ ολόκληρη η ομάδα της Code BGP εντάσσεται πλέον στην ομάδα της ThousandEyes της Cisco.

Στόχος είναι το λογισμικού για την εποπτεία του πρωτοκόλλου BGP (Border Gateway Protocol) της Code BGP, το οποίο παρέχει μια εικόνα της κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο και με πρωτοφανή ταχύτητα, να ενσωματωθεί στο λογισμικό ανάλυσης διαδικτύου ThousandEyes της Cisco ώστε το τελευταίο να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει και να δημιουργήσει ένα καλύτερο και ασφαλέστερο Διαδίκτυο.

Το πρωτόκολλο BGP αποτελεί κρίσιμη τεχνολογία για την ορθή λειτουργία του Διαδικτύου. Οι εταιρείες Διαδικτύου πραγματοποιούν σειρά ρυθμίσεων στο BGP καθημερινά (για τον προσδιορισμό των διαδρομών που ακολουθεί η κίνηση στο Διαδίκτυο), η πλειοψηφία των οποίων γίνεται χωρίς τη χρήση αυτοματισμών. Έτσι, γίνονται λάθη τα οποία έχουν σημαντικό κόστος για τις εταιρείες και μπορούν ακόμα και να διακόψουν τη λειτουργία ορισμένων τμημάτων του δικτύου. Παράλληλα, πραγματοποιούνται συχνά επιθέσεις τύπου BGP prefix hijacking λόγω της έλλειψης εγγενούς ασφάλειας στο BGP. Την περασμένη χρονιά μόνο, συνέβησαν 6,200 τέτοια περιστατικά.

Ποια είναι η «κρητική» startup

code bgp

Να θυμίσουμε ότι η Code BGP δημιουργήθηκε πριν από 2 χρόνια από τους ερευνητές Ξενοφώντα Δημητρόπουλο (CEO), Βασίλειο Κοτρώνη (CTO) και Λευτέρη Μανασάκη (COO)με στόχο να συμβάλλει στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών που πραγματοποιούν καθημερινά οι διαχειριστές δικτύων στο BGP ώστε να αυξήσουν τον έλεγχο στα δίκτυά τους και να επιτύχουν μικρότερο κόστος λειτουργίας και μεγαλύτερη ασφάλεια, αρχικά για το δίκτυό τους και κατ' επέκταση για το ίδιο το Διαδίκτυο.

Οι ιδρυτές της είναι διακεκριμένοι ερευνητές, δημιουργοί λογισμικού ανοιχτού κώδικα και στελέχη με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των υποδομών Διαδικτύου. Αποτελούν μέλη της ομάδας που δημιούργησε το ARTEMIS, ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα που ελέγχει τις λειτουργίες που εκτελούνται για τη παρακολούθηση του πρωτοκόλλου BGP και ενημερώνει άμεσα για επιθέσεις τύπου BGP prefix hijacking.

Η εταιρεία, η οποία είναι spin-off του Ελληνικού Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), άντλησε γύρο χρηματοδότησης τον Ιούνιο του 2021 από τη Marathon Venture Capital ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όσο για την ThousandEyes έχει δημιουργήσει κορυφαία τεχνολογία για την ανάλυση δικτύων παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της. Η διαχείριση του πρωτοκόλλου BGP, η παρακολούθηση των διαδρομών που ακολουθεί η κίνηση στο Διαδίκτυο και η ενημέρωση των πελατών και της κοινότητας των διαχειριστών δικτύων για πιθανά περιστατικά αποτελούν σημαντικά συστατικά των υπηρεσιών που προσφέρει. Η ενσωμάτωση της ομάδας και της τεχνολογίας της Code BGP στην ThousandEyes, της οποίας ηγείται ο Mohit Lad, SVP/GM of Network Assurance και Co-founder & CEO της ThousandEyes, θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των BGP τεχνολογιών της εταιρείας και την αποδοτικότερη διαχείριση των δικτύων των πελατών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κερδίζουν έδαφος οι βιομηχανικές startup – Η χαρτογράφηση του κλάδου στην Ελλάδα και τα success stories

Το Venture Fair του The Hellenic Initiative ενδυναμώνει τη νέα γενιά startups στην Ελλάδα

«Μαχαίρι» 39% στις επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startups

gazzetta
gazzetta reader insider insider