Τότεναμ: Ο πάμπλουτος Τζο Λιούις παραδόθηκε στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τότεναμ: Ο πάμπλουτος Τζο Λιούις παραδόθηκε στις ΗΠΑ
Ο 86χρονος Λιούς ήρθε οικειοθελώς στις ΗΠΑ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι των κατηγοριών.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζο Λιούις, ιδιοκτήτης της αγγλική ποδοσφαιρικής ομάδας Τότεναμ, παραδόθηκε στις αρχές των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του σκανδάλου με τις κατηγορίες για insider trading εις βάρος του 86χρονου.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν την Τρίτη τον Λιούις, του οποίου το οικογενειακό καταπίστευμα ελέγχει την πλειοψηφία της Τότεναμ, ότι ενορχήστρωσε ένα «θρασύτατο» σχέδιο συναλλαγών με εμπιστευτικές πληροφορίες, μεταφέροντας συμβουλές σχετικά με εταιρείες στις οποίες επένδυε σε φίλους, προσωπικούς βοηθούς, ιδιωτικούς πιλότους και ερωτικούς συντρόφους. Οι συμβουλές επέτρεψαν στους συνεργάτες του Λιούις να αποκομίσουν κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Ο δικηγόρος του Λιούις, Ντέβιντ Ζόρνο, δήλωσε ότι οι εισαγγελείς «έκαναν ένα κατάφωρο σφάλμα» με την απαγγελία κατηγοριών στον 86χρονο πελάτη του και δήλωσε ότι ο Λιούς ήρθε οικειοθελώς στις ΗΠΑ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι των κατηγοριών.

Ξεχωριστά την Τετάρτη, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατέθεσε αστική υπόθεση εμπιστευτικών συναλλαγών κατά του Λιούς και τριών άλλων κατηγορουμένων. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δήλωσε ότι η τότε σχέση του Λιούς, Κάρολιν Κάρτερ, και οι πιλότοι Πάτρικ Ο' Κόνορ και Μπράιαν Βάου, αποκόμισαν πάνω από 545.000 δολάρια παράνομο κέρδος από τις συμβουλές του, μετέδωσε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider