IDEAL: Στα τέλη Αυγούστου ολοκληρώνεται το deal των 100 εκατ. ευρώ για τα Attica Stores

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IDEAL: Στα τέλη Αυγούστου ολοκληρώνεται το deal των 100 εκατ. ευρώ για τα Attica Stores
Χθες η γενική συνέλευση των μετόχων της IDEAL άναψε το πράσινο φως για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 32,5 εκατ. ευρώ που θα καλυφθεί αποκλειστικά από τους μετόχους της ιδιοκτήτριας εταιρείας των Attica Stores.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου αναμένει η διοίκηση της IDEAL Holdings ότι θα έχει ολοκληρωθεί το mega deal των 100 εκατ. ευρώ για την εξαγορά των Attica Stores. Χθες η γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης άναψε το πράσινο φως για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 32,5 εκατ. ευρώ που θα καλυφθεί αποκλειστικά από τους μετόχους της ιδιοκτήτριας εταιρείας των Attica Stores ως μέρος της συναλλαγής και αυτό που απομένει είναι να εξασφαλιστεί η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η εξέταση της εξαγοράς από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αντιμετωπίζεται από τη διοίκηση της Ideal ως μια εν πολλοίς τυπική διαδικασία. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της εισηγμένης, Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης η έγκριση από την ΕΑ απαιτείται γιατί και οι δύο εταιρείες έχουν ετήσιο τζίρο άνω των 150 εκατ. ευρώ. Κρατώντας ως δεδομένο πως Ideal και Attica δεν έχουν κανένα κοινό αντικείμενο και δεν καταγράφεται συγκέντρωση σε κάποιο κλάδο, ο ίδιος εκτίμησε πως δεν υπάρχει κάποιος λόγο καθυστέρησης της απόφασης.

Στις 10 Αυγούστου θα παρουσιαστούν τα pro forma αποτελέσματα εξαμήνου της Ideal Holdings, αλλά και των Attica Stores, είτε ενιαία είτε ξεχωριστά ανάλογα με το αν έχει βγει η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού μέχρι τότε. «Πιστεύουμε πως τα αποτελέσματα που θα παρουσιάσουμε θα ικανοποιήσουν τους μετόχους μας για την πορεία τη Ideal Holdings, τόσο πριν από την επένδυση στα Attica, όσο και μετά», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Στο μεταξύ πάντως η γενική συνέλευση ενέκρινε χθες την διενέργεια αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 32,5 εκατ. ευρώ στην οποία θα συμμετάσχουν αποκλειστικά οι μέτοχοι των Attica Stores. Οι ίδιοι θα αγοράσουν και τις ίδιες μετοχές της εταιρείας έναντι συνολικού τιμήματος 2,5 εκατ. ευρώ. Έτσι με την ολοκλήρωση της συναλλαγής οι μέχρι σήμερα ιδιοκτήτες των Attica θα κατέχουν το 17,36% της Ideal Holdings. Τα υπόλοιπα 65 εκατ. ευρώ για την εξαγορά θα προέλθουν από τραπεζικό δανεισμό.

Ο στόχος για έσοδα 500 εκατ. ευρώ

Μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά, η IDEAL Holdings θα είναι ένας όμιλος με συμμετοχές σε τρεις βασικές δραστηριότητες: Στη βιομηχανία (Astir Vitogiannis, Coleus Packaging), την Πληροφορική (Byte, Adacom κλπ) και πλέον το λιανεμπόριο. Ακόμη, θα μετρά ετήσια έσοδα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ από 174,7 εκατ. που ήταν το 2022, ενώ η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) το 2023 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 53,2 εκατ. ευρώ από τα 27,4 εκατ. ευρώ που ήταν την περασμένη χρονιά. Συνολικά τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να αυξηθούν στα 0,62 ευρώ το 2023 από τα 0,39 ευρώ ανά μετοχή που ήταν το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Αναπτυξιακός ανασχηματισμός» σε γενικούς γραμματείς - Ποιοι μένουν αμετακίνητοι, ποιοι αλλάζουν θέσεις σε ΥΠΕΘΟ, ΥΠΑΝ

Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και στα σχολικά είδη – Με αλλαγές η επέκταση του μέτρου

Η Freedom Finance θέλει να φέρει τους 30άρηδες στο Xρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider