Deal 27 δισ. δολαρίων υπέγραψαν Ιράκ και TotalEnergies για τέσσερα ενεργειακά projects

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deal 27 δισ. δολαρίων υπέγραψαν Ιράκ και TotalEnergies για τέσσερα ενεργειακά projects
Στην υπογραφή ενός deal ύψους 27 δισ. δολαρίων προχώρησαν την Δευτέρα η κυβέρνηση του Ιράκ και ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TotalEnergies.

Στην υπογραφή ενός deal ύψους 27 δισ. δολαρίων προχώρησαν την Δευτέρα η κυβέρνηση του Ιράκ και ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TotalEnergies, ανοίγοντας τον δρόμο για την υλοποίηση τεσσάρων project στα πεδία του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).

Σύμφωνα με το Reuters, η προκαταρκτική συμφωνία είχε υπογραφεί το 2021 και αφορούσε την επένδυση περίπου 10 δισ. δολαρίων σε κοιτάσματα πετρελαίου στα νότια της χώρας με ορίζοντα 25ετίας, ωστόσο η υλοποίηση του deal καθυστέρησε εξαιτίας πολιτικών διαφωνιών στο κράτος του Κόλπου αναφορικά με τους όρους της συνεργασίας με την TotalEnergies.

Το μερίδιο της ιρακινής κυβέρνησης διαμορφώνεται στο 30%, της TotalEnergies στο 45%, ενώ η QatarEnergy συμμετέχει με 25%.

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας στη Βαγδάτη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TotalEnergies, Patrick Pouyanne χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ιστορική», σημειώνοντας πως στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα έχουν επενδυθεί περισσότερα από 10 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Αντίστροφη μέτρηση» 50 ημερών για νέο χρήμα 5,8 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΗΠΑ: «Πρωταθλήτρια» στις πωλήσεις μπύρας η Modelo Especial - Έπεσε δεύτερη η Bud Light

LG: Έσοδα ρεκόρ 15 δισ. δολαρίων στο β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider