«Πόλεμος» Μασκ - Ζούκερμπεργκ: Το Twitter απειλεί με μήνυση τη Meta για το Threads

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πόλεμος» Μασκ - Ζούκερμπεργκ: Το Twitter απειλεί με μήνυση τη Meta για το Threads
Ο ιδιοκτήτης των Twitter, SpaceX και Τesla, Έλον Μασκ υπογράμμισε αιχμηρά πως: «Ο ανταγωνισμός είναι μια χαρά, η κλεψιά όχι».

Το Twitter απείλησε να μηνύσει τη Meta για τη νέα του πλατφόρμα Threads σε επιστολή που εστάλη στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ από τον δικηγόρο του Έλον Μασκ, Άλεξ Σπίρο.

Ο Σπίρο, στην επιστολή του, κατηγόρησε τη Meta ότι προσέλαβε πρώην υπαλλήλους του Twitter που «είχαν και εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στα εμπορικά μυστικά του Twitter και σε άλλες εξαιρετικά εμπιστευτικές πληροφορίες» και απαιτεί από την εταιρία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να διακόψει αυτές τις πρακτικές.

«Κανείς στην ομάδα μηχανικών του Threads δεν είναι πρώην υπάλληλος του Twitter — αυτό δεν είναι κάτι που ισχύει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Meta, Άντι Στόουν. Εν τω μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ υπογράμμισε αιχμηρά πως: «Ο ανταγωνισμός είναι μια χαρά, η κλεψιά όχι».

Για να ασκήσει αγωγή για κλοπή εμπορικού απορρήτου κατά της Meta, το Twitter θα χρειαστεί πολλές περισσότερες λεπτομέρειες από αυτές που περιέχονται στην επιστολή, δήλωσαν ειδικοί σε θέματα δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή νομικής του Στάνφορντ, Μαρκ Λέμλεϊ. «Η απλή πρόσληψη πρώην υπαλλήλων του Twitter (τους οποίους το ίδιο το Twitter απέλυσε ή έδιωξε) και το γεγονός ότι το Facebook δημιούργησε έναν κάπως παρόμοιο ιστότοπο είναι δύσκολο να στηρίξει μια αξίωση για εμπορικά μυστικά», τόνισε χαρακτηριστικά στο Reuters.

Η Meta, η οποία κυκλοφόρησε το Threads την Τετάρτη και ήδη μετρά περισσότερους από 30 εκατομμύρια χρήστες αποτελεί τον αντίπαλον δέος της Twitter, κάτι που δεν αρέσει στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Α. Τουτζιαρίδης (Intercatering): Οι τρεις κύριοι πυλώνες για το παρόν και το μέλλον του catering

Politico: Δεύτερος στην λίστα «Power 40 – The Class of 2023» ο γγ του ΕΛΚ Θανάσης Μπακόλας

Lazard: Απέλυσε κορυφαίο τραπεζίτη επειδή παρενόχλησε υπαλλήλους

gazzetta
gazzetta reader insider insider