Yahoo: «Πολύ κερδοφόρα» και έτοιμη να επιστρέψει στα χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Yahoo: «Πολύ κερδοφόρα» και έτοιμη να επιστρέψει στα χρηματιστήρια
Η Yahoo εκτοξεύτηκε στα ύψη τη δεκαετία του 1990, μαζί με την τιμή της μετοχής της κατά τη διάρκεια της έκρηξης των dot-com.

«Επιστροφή στο μέλλον» ετοιμάζει η πρωτοπόρος της έκρηξης του διαδικτύου, Yahoo, καθώς είναι «πολύ κερδοφόρα» και γι’ αυτό έτοιμη να επιστρέψει στις χρηματιστηριακές αγορές μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς, σύμφωνα με τον CEO Jim Lanzone, ο οποίος έδωσε συνέντευξή στους Financial Times.

Η Yahoo εκτοξεύτηκε στα ύψη τη δεκαετία του 1990, μαζί με την τιμή της μετοχής της κατά τη διάρκεια της έκρηξης των dot-com.

Η Apollo Funds εξαγόρασε την επιχείρηση από την Verizon Communications το 2021.

Ο πάροχος υπηρεσιών ιστού, ο οποίος ανταγωνίζεται τη μητρική της Google, Alphabet, και τη μητρική του Facebook, Meta Platforms ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι πάνω από το 20% του εργατικού της δυναμικού θα απολυθεί. Εκείνη την εποχή, ο Lanzone φέρεται να είπε ότι οι περικοπές θα γίνονταν σε έναν ασύμφορο τομέα των δραστηριοτήτων της, αλλά ότι θα ήταν «εξαιρετικά επωφελείς» για την εταιρεία συνολικά.

«Είτε πρόκειται για οικονομικά, είτε για αθλητικά ή για ειδήσεις, αυτό είναι ακόμα αυτό που κάνουμε και το γιατί είμαστε το νούμερο ένα ή το νούμερο δύο, σε όλες αυτές τις σημαντικές κατηγορίες όλα αυτά τα χρόνια αργότερα», τόνισε ο Lanzone στους FT. «Ενώ η εταιρεία είχε δυσκολίες σε διάφορα χρονικά σημεία, εξακολουθούμε να είμαστε τεράστιοι σε επισκεψιμότητα και έχουμε τις καλύτερες μέρες μας μπροστά μας όσον αφορά τα προϊόντα».

Συμπλήρωσε ότι η Yahoo θα εξετάσει επιθετικά την ευκαιρία να δημιουργήσει επιχειρήσεις σε συναφείς τομείς μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών – αγόρασε πρόσφατα την Wagr, μια εφαρμογή αθλητικών στοιχημάτων. Ενώ η Yahoo είναι ακόμα «πολύ μικρή» για να αντιμετωπίσει την Google και τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, ο Lanzone είπε ότι είναι αισιόδοξος και βλέπει επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει νέες ευκαιρίες για την εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Yahoo απολύει το 20% του προσωπικού της - Τέλος στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί Google και Meta

Η Τέιλορ Σουίφτ κερδίζει πάνω από 13 εκατ. δολάρια σε κάθε συναυλία της

Απολύεται το 40% του προσωπικού του Open Society Foundations του Σόρος

gazzetta
gazzetta reader insider insider