ΗΠΑ: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη της CarMax - Ενισχύεται η μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη της CarMax - Ενισχύεται η μετοχή
Οι πληθωριστικές πιέσεις, τα υψηλότερα επιτόκια και η σύσφιξη στις πιστωτικές συνθήκες συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις πωλήσεις.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της αμερικανικής εταιρείας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων CarMax για την οικονομική χρήση του α' τριμήνου, οδηγώντας σε άνοδο τη μετοχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,16 δολάρια έναντι των 79 σεντ που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet.

Οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 7,69 δισ. δολάρια, μειωμένες κατά 17,4% σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα αλλά και πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν πωλήσεις ύψους 7,5 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα από πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων απέδωσαν 6 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 14,4% σε ετήσια βάση.

Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει πως οι πληθωριστικές πιέσεις, τα υψηλότερα επιτόκια και η σύσφιξη στις συνθήκες δανεισμού συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις πωλήσεις.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της CarMax έφτασε να ενισχύεται έως και 8% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Honda ανακαλεί 1,2 εκατ. οχήματα στις ΗΠΑ

Siemens Energy: Απέσυρε τo guidance κερδών του 2023 - «Πανικός» για τη μετοχή

Ενέργεια: Η Eni εξαγοράζει τη βρετανική Neptune για 4,9 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider