Γαλλία: Η Canal+ επενδύει 300 εκατ. δολάρια στην ασιατική πλατφόρμα streaming Viu

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Η Canal+ επενδύει 300 εκατ. δολάρια στην ασιατική πλατφόρμα streaming Viu
Η Viu είχε περισσότερους από 66 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες και 12 εκατ. συνδρομητές επί πληρωμή στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Η γαλλική Canal+, θυγατρική της Vivendi, ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θα επενδύσει 300 εκατ. δολάρια στην ασιατική πλατφόρμα streaming Viu, της PCCW, ως μέρος στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η Viu παρέχει τις υπηρεσίες της πλατφόρμας της στις αγορές της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Αφρικής και είχε έσοδα 250 εκατ. δολαρίων για το 2022.

Η Viu είχε περισσότερους από 66 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες και 12 εκατ. συνδρομητές επί πληρωμή στο τέλος του προηγούμενου έτους. Οι προσφορές της πλατφόρμας περιλαμβάνουν κορεατικό περιεχόμενο καθώς και τα Viu Originals που παράγονται σε αγορές όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία και η Μαλαισία.

Η Canal+ δήλωσε ότι μια αρχική επένδυση 200 εκατ. δολαρίων θα της δώσει μερίδιο 26,1% στη Viu.

Η θυγατρική της Vivendi θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μια πρόσθετη επένδυση επιπλέον των 300 εκατ. δολαρίων που έχει ήδη δεσμευτεί, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του μεριδίου της στη Viu στο 51%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το background των διαβουλεύσεων Σολτς - Λι στη γερμανική πρωτεύουσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider