Η Coca Cola HBC εξαγόρασε τη βότκα Finlandia – Στα 220 εκατ. δολάρια το τίμημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Coca Cola HBC εξαγόρασε τη βότκα Finlandia – Στα 220 εκατ. δολάρια το τίμημα
Η Coca-Cola HBC κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση της Brown-Forman Finland Oy, ιδιοκτήτρια της μάρκας βότκα «Finlandia».

Η Coca-Cola HBC κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση της Brown-Forman Finland Oy, ιδιοκτήτρια της μάρκας βότκα «Finlandia» με το τίμημα να ανέρχεται σε 220 εκατομμύρια δολάρια. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής να αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2023 αφού πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.

Το deal αντιπροσωπεύει «μια μοναδική ευκαιρία για την Coca-Cola HBC που ενισχύει το ταξίδι της προς το να γίνει ο κορυφαίος συνεργάτης αναψυκτικών» ενώ η εταιρεία διανέμει τη Finlandia «και άλλες μάρκες υψηλής ποιότητας οινοπνευματωδών ποτών για περισσότερα από 17 χρόνια» όπως αναφέρεται. «Αυτή η εξαγορά θα εμπλουτίσει και θα ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της σε περισσότερες από τις αγορές της δημιουργώντας ευκαιρίες ανάμειξης με premium και super-premium μη αλκοολούχα RTDs», ενισχύοντας συνεργασίες με πελάτες σε στρατηγικά σημαντικά κανάλια όπως το HoReCa.

«Έχοντας συνδεθεί με τη διανομή της Finlandia εδώ και 17 χρόνια σε πολλές αγορές, είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη μοναδική και τοπικά σχετική ευκαιρία που θα υποστηρίξει την επιτάχυνση των on-premise δραστηριοτήτων μας στις περισσότερες από τις αγορές μας. Η αποδεδειγμένη συμπληρωματικότητα των premium οινοπνευματωδών ποτών μας με το ισχυρό μας χαρτοφυλάκιο NARTD μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε λύσεις για ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων κατανάλωσης 24/7», υπογράμμισε ο Zoran Bogdanovic, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC. «Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε περισσότερη αξία για τους συνεργάτες και τους πελάτες μας, αξιοποιώντας νέες ευκαιρίες με το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο ποτών μας» συμπλήρωσε, με τον Lawson Whiting, διευθύνων σύμβουλος της Brown-Forman, να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Coca-Cola HBC είναι κατάλληλη για να υποστηρίξει τη Finlandia για τα μελλοντικά στάδια ανάπτυξής της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Performance Technologies: Καθαρό μέρισμα 0,039995 ευρώ ανά μετοχή - Από 26/6 η καταβολή

Coca-Cola: Πρόγραμμα προστασίας υδατικών πόρων «Zero Drop» στο Ηράκλειο της Κρήτης

Lamda: Τα ρεκόρ των Malls, η πορεία προς το ΧΑ, τα projects στο Ελληνικό που «σπάνε τα κοντέρ»

gazzetta
gazzetta reader insider insider