Βρετανία: «Πράσινο φως» στην εξαγορά της iRobot από την Amazon - Ράλι 19% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: «Πράσινο φως» στην εξαγορά της iRobot από την Amazon - Ράλι 19% για τη μετοχή
Την έγκρισή της στην εξαγορά ύψους 1,7 δισ. δολαρίων της iRobot από την Amazon έδωσε την Παρασκευή η βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού (CMA)

Την έγκρισή της στην εξαγορά ύψους 1,7 δισ. δολαρίων της iRobot από την Amazon έδωσε την Παρασκευή η βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού (CMA), εκτοξεύοντας την μετοχή της εταιρείας κατά 19% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει το CNBC, η CMA ανέφερε πως η απόκτηση της iRobot -η οποία κατασκευάζει τις ηλεκτρικές σκούπες Roomba- από την Amazon δεν θα συντελέσει στη μείωση του ανταγωνισμού στην αγορά, ολοκληρώνοντας την σχετική έρευνα που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο.

Ωστόσο, ανοιχτές παραμένουν οι αντίστοιχες έρευνες που διενεργούνται τόσο από την αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου όσο και από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση της Αρχής Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου και δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε τους φορείς στο έργο τους. Ανυπομονούμε για παρόμοιες αποφάσεις από άλλες ρυθμιστικές αρχές σύντομα», ανέφερε εκπρόσωπος της Amazon μετά το «πράσινο φως» της CMA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Disney: Παραιτείται η οικονομική διευθύντρια

Κομισιόν: Έρχεται απαγόρευση σε συσκευές Huawei και ZTE από το να μπαίνουν στα εσωτερικά της δίκτυα

Έλον Μασκ - Μπερνάρ Αρνό: Το «γεύμα» των 426 δισ. στο Παρίσι

gazzetta
gazzetta reader insider insider