Τεχνολογία: Οι απολύσεις ξεπερνούν τις 206.000 παγκοσμίως από τις αρχές του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεχνολογία: Οι απολύσεις ξεπερνούν τις 206.000 παγκοσμίως από τις αρχές του 2023
Πάνω από 206.000 εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας παγκοσμίως έχουν χάσει τις δουλειές τους από τις αρχές του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου Layoffs.fyi.

Πάνω από 206.000 εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας παγκοσμίως έχουν χάσει τις δουλειές τους από τις αρχές του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου Layoffs.fyi, που επικαλείται το marketwatch. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα δεδομένα του 2023 έχουν ξεπεράσει του 2022, με 776 εταιρείες τεχνολογίας να απολύουν 206.594 υπαλλήλους από την αρχή του 2023, ενώ το 2022 συνολικά 1.024 εταιρείες τεχνολογίας απέλυσαν 154.336 υπαλλήλους.

Την περασμένη εβδομάδα, η Spotify ανακοίνωσε περικοπές 200 ατόμων, ήτοι το 2% του εργατικού της δυναμικού. Η Zendesk ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να μειώσει το δυναμικό της κατά 8%, ενώ ο κλάδος του cloud της κινεζικής Alibaba «κόβει» το 7% των υπαλλήλων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η μητρική του Facebook, η Meta προχώρησε σε περικοπές με τις πιο πρόσφατες στα τέλη Μαΐου, στον τρίτο γύρο απολύσεων για φέτος, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν τις 21.000 στο πλαίσιο του «έτους αποτελεσματικότητας», όπως το χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg.

Στις αρχές Μαΐου η LinkedIn ανακοίνωσε σχέδια για μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά πάνω από 700 υπαλλήλους. Η εταιρεία κατήργησε επίσης την εφαρμογή θέσεων εργασίας στην Κίνα. Η Amazon πραγματοποίησε απολύσεις στην Amazon Web Services και στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της στα τέλη Απριλίου, ενώ τον Μάρτιο η Electronic Arts ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μειώσει το 6% του εργατικού της δυναμικού. Η εταιρεία ροής μέσων ενημέρωσης Roku Inc. ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 200 υπαλλήλους ως μέρος ενός σχεδίου μείωσης του κόστους.

Επίσης, Palantir, Twilio, DocuSign, Salesforce, SAP, Zoom Video, eBay, Dell Technologies, PayPal Holdings, International Business Machines, Intel, Microsoft και Alphabet έχουν ανακοινώσει περικοπές για το 2023.

Τέλος, η Twitter έχει προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές από τότε που ο Έλον Μασκ ανέλαβε τον έλεγχο πέρυσι. Τον Μάρτιο, ο Μασκ περιέγραψε την απόλυση σχεδόν 6.500 ατόμων, ή το 80% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, ως «επώδυνη» και ως «ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα» που έπρεπε να κάνει. Ο αριθμός των εργαζομένων του Twitter ανέρχεται πλέον σε 1.500 άτομα, σύμφωνα με τον Μασκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Zepz: Η fintech των 5 δισ. βγαίνει στο «κυνήγι» για εξαγορές και λανσάρει νέο «πορτοφόλι»

Νέους κανόνες για βιώσιμες, ανθεκτικές και πιο αποδοτικές μπαταρίες φέρνει η ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider