ΗΠΑ: Μεγάλο deal για τα γεωργικά προϊόντα - Συγχώνευση της Bunge με την Viterra

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μεγάλο deal για τα γεωργικά προϊόντα - Συγχώνευση της Bunge με την Viterra
Το 2022 οι εταιρείες αντιπροσώπευαν περίπου το 23,7% των εξαγωγών καλαμποκιού της Βραζιλίας το 2022 και το 20,9% των εξαγωγών σόγιας της Βραζιλίας.

Η αμερικανική εταιρεία εμπορίας σιτηρών Bunge και η Viterra, που υποστηρίζεται από την Glencore, ανακοίνωσαν την Τρίτη μια συμφωνία συγχώνευσης ύψους 18 δισ. δολαρίων, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας γεωργικών προϊόντων στον κόσμο.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η συμφωνία φέρνει την Bunge πιο κοντά σε παγκόσμια κλίμακα στους κορυφαίους ανταγωνιστές Archer-Daniels-Midland και Cargill και θα εξεταστεί προσεκτικά από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές, ιδιαίτερα στον Καναδά και την Αργεντινή.

Η Bunge είναι ήδη ο μεγαλύτερος μεταποιητής ελαιούχων σπόρων στον κόσμο.

Με βάση την ανακοίνωση, το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2024.

Η Bunge ήταν πέρυσι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας καλαμποκιού και σόγιας από τη Βραζιλία, την κορυφαία στον κόσμο πηγή των βασικών καλλιεργειών για την παραγωγή ζωοτροφών και βιοκαυσίμων, σύμφωνα με στοιχεία της Cargonave. Η Viterra ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας καλαμποκιού και ο νούμερο 7 αποστολέας σόγιας.

Συνδυαστικά, οι εταιρείες αντιπροσώπευαν περίπου το 23,7% των εξαγωγών καλαμποκιού της Βραζιλίας το 2022 και το 20,9% των εξαγωγών σόγιας της Βραζιλίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Cargonave.

Σημειώνεται πως στον απόηχο της ανακοίνωσης για τη συγχώνευση η μετοχή της Bunge έφτασε να υποχωρεί 5% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέος γύρος απολύσεων στη SoftBank

Ημιαγωγοί: «Άνοιγμα» 10 εκατ. δολαρίων της Κάθι Γουντ στις μετοχές της TSMC

gazzetta
gazzetta reader insider insider