Ant Group: «Βουτιά» κερδών τριμήνου 56% για τον «κολοσσό» της fintech

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ant Group: «Βουτιά» κερδών τριμήνου 56% για τον «κολοσσό» της fintech
Η Ant περιμένει για άδεια εταιρείας συμμετοχών, περισσότερα από δύο χρόνια αφότου οι αρχές έβαλαν εμπόδιο την προγραμματισμένη αρχική δημόσια προσφορά της.

«Βουτιά» 56% σημειώθηκε στα τριμηνιαία κέρδη της Ant Group καθώς ο κολοσσός της fintech μετατόπισε την εστίασή του από την ανάπτυξη στη συμμόρφωση με τους νόμους.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Hangzhou και στην οποία εμπλέκεται ο Jack Ma συνεισέφερε σχεδόν 3,18 δισ. γιουάν (452 εκατομμύρια δολάρια) σε κέρδη στην Alibaba Group το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου. Με βάση το μερίδιο ενός τρίτου της Alibaba στην Ant, αυτό μεταφράζεται σε κέρδη 9,6 δισ. γιουάν για την Ant. Αυτό συγκρίνεται με πτώση 83% το προηγούμενο τρίμηνο. Τα κέρδη της Ant υστερούν κατά ένα τέταρτο σε σχέση με αυτά της Alibaba.

Η Ant περιμένει για άδεια εταιρείας συμμετοχών, περισσότερα από δύο χρόνια αφότου οι αρχές έβαλαν εμπόδιο την προγραμματισμένη αρχική δημόσια προσφορά της. Η αποτίμηση της εταιρείας μειώθηκε από την Fidelity Investments και πάλι στα 63,8 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο, πολύ κάτω από το ανώτατο όριο των 235 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ταμείο Ανάκαμψης: Δάνειο 3,3 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank στην Klefer

Eurobank: Δάνεια 108,64 εκατ. ευρώ σε εταιρείες του Oμίλου Καράτζη μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Alibaba: Η χαμηλότερη ανάπτυξη εσόδων από το 2014 - Προχωρά η απόσχιση του κλάδου cloud 

gazzetta
gazzetta reader insider insider