ΕΥΔΑΠ: Intrakat – ΑΚΤΩΡ εναντίον 3 «μικρότερων» κοινοπραξιών για περιβαλλοντικό έργο 91 εκατ. ευρώ στην Αν. Αττική

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΥΔΑΠ: Intrakat – ΑΚΤΩΡ εναντίον 3 «μικρότερων» κοινοπραξιών για περιβαλλοντικό έργο 91 εκατ. ευρώ στην Αν. Αττική
Τέσσερις κοινοπραξίες κατέθεσαν προσφορές στον διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου του έργου «Κατασκευή Δικτύων Ακαθάρτων και Αγωγών Μεταφοράς Ακαθάρτων σε περιοχές του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας».

Τέσσερα κατασκευαστικά σχήματα, σε κοινοπραξίες, κατέθεσαν προσφορές στον διαγωνισμό που προωθεί η ΕΥΔΑΠ για την επιλογή αναδόχου του έργου «Κατασκευή Δικτύων Ακαθάρτων και Αγωγών Μεταφοράς Ακαθάρτων σε περιοχές του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας», εκτιμώμενου ύψους 91 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «παρών» στη διαδικασία έδωσαν οι INTRAKAT – ΑΚΤΩΡ, ΕΡΕΤΒΟ – ΕΚΤΕΡ – ΤΕ.ΝΑ., ΘΕΜΕΛΗ – ΧΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ – ΕΡΓΩ – ΕΛΤΕΡΓΑ – ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ και ΕΡΓΟΡΟΗ – TEDRA – ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΡΓΟΔΟΜΙΚΗ. Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα περιβαλλοντικά projects που προωθεί η εισηγμένη στο «μέτωπο» της Ανατολικής Αττικής (επενδύσεις συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ). Επί της ουσίας, από τα μεγάλα γκρουπ συμμετείχε μόνο το κοινό σχήμα INTRAKAT – ΑΚΤΩΡ και απείχαν οι ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ενώ συμμετείχαν σχήματα χαμηλότερου μεγέθους που όμως συνηθίζουν να διεκδικούν τέτοια έργα της ΕΥΔΑΠ και έχουν αυξημένη τεχνογνωσία.

Το αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων (εσωτερικών δικτύων, συλλεκτήριων αγωγών, αντλιοστασίων προσαγωγής ή ανύψωσης μετά των καταθλιπτικών αγωγών) σε περιοχές του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, όπως φαίνεται στο συνημμένο σχέδιο Γενικής Διάταξης Έργων Αποχέτευσης Ακαθάρτων. Επιπλέον, στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων -συνδέσεων των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης των έργων ορίστηκε σε 40 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το συνολικό μήκος των αγωγών που θα κατασκευαστούν ανέρχεται σε περίπου 192,5 χλμ. και τα φρεάτια επίσκεψης σε 4.496 τεμάχια. Προβλέπεται η κατασκευή πέντε Α/Σ προσαγωγής (τεσσάρων στην Αρτέμιδα και ενός στα Σπάτα) και δύο Α/Σ ανύψωσης (στην Αρτέμιδα). Περιλαμβάνεται και η κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων των όμορων ακινήτων συνολικού αριθμού 10.000 συνδέσεων.

Το σύνολο των αποχετευόμενων περιοχών θα οδηγείται – είτε βαρυτικά είτε διαμέσου αντλιοστασίου και καταθλιπτικού αγωγού - στο προβλεπόμενο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος, το οποίο χωροθετείται στη θέση «Πλατύ Χωράφι – Έτος Στέκο» εντός των ορίων του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας και συγκεκριμένα στα ΒΑ όρια της Δ.Ε. Σπάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Μάχη» ισχυρών για την «Ύδρευση Νήσου Κέρκυρας», εκτιμώμενης αξίας 255 εκατ. ευρώ

Μέσω ΤΑΙΠΕΔ (PPF) και ΣΔΙΤ οι νέες φυλακές στον Ασπρόπυργο – Διπλασιάστηκε το κόστος κατασκευής στα 300 εκατ. ευρώ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ – REDS: Σε περιβαλλοντική διαβούλευση η νέα μαρίνα Αλίμου άνω των 100 εκατ. ευρώ – Τι περιλαμβάνει η επένδυση

gazzetta
gazzetta reader insider insider