Μπάφετ: Ο φόβος είναι μεταδοτικός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάφετ: Ο φόβος είναι μεταδοτικός
Επέκρινε τον χειρισμό της πρόσφατης αναταραχής στον τραπεζικό τομέα. Δεν μπορείς να διευθύνεις μια οικονομία όταν οι άνθρωποι ανησυχούν αν τα χρήματά τους είναι ασφαλή στις τράπεζες, ανέφερε.

Ο Γουόρεν Μπάφετ επέκρινε τον χειρισμό της πρόσφατης αναταραχής στον τραπεζικό τομέα και ανέφερε ότι μια αναμέτρηση Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ θα μπορούσε να φέρει «αναταραχή» στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, παρόλο που ο μεγαλοεπενδυτής πρόσφερε ψήφο εμπιστοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον όμιλό του, την Berkshire Hathaway.

Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire, ο Μπάφετ επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικοί, οι ρυθμιστικές αρχές και ο Τύπος χειρίστηκαν τις πρόσφατες αποτυχίες της Silicon Valley Bank, της Signature Bank και της First Republic Bank, λέγοντας ότι τα «πολύ φτωχά» μηνύματά τους έχουν τρομάξει άσκοπα τους καταθέτες.

«Ο φόβος είναι μεταδοτικός», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν μπορείς να διευθύνεις μια οικονομία» όταν οι άνθρωποι ανησυχούν αν τα χρήματά τους είναι ασφαλή στις τράπεζες.

Ο Μπάφετ προειδοποίησε επίσης για έναν αυξανόμενο «φυλετισμό» στην Ουάσιγκτον, όπου ο κομματισμός κάνει τους ανθρώπους να συζητούν χωρίς να ακούει ο ένας τον άλλον.

«Πρέπει να βελτιώσουμε, με έναν συγκεκριμένο τρόπο, τη δημοκρατία μας καθώς προχωράμε. Αλλά αν είχα ακόμα μια επιλογή, θα ήθελα να γεννηθώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ο καλύτερος κόσμος, από ό,τι είχαμε ποτέ», πρόσθεσε.

Ο Μπάφετ μίλησε ώρες αργότερα αφότου η Berkshire δημοσίευσε τριμηνιαία κέρδη 35,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και δημοσιοποίησε ότι επαναγόρασε μετοχές της αξίας 4,4 δισ. δολαρίων- ένα σημάδι ότι ο Μπάφετ θεωρούσε τις μετοχές υποτιμημένες.

Αντίθετα, πούλησε μετοχές αξίας 13,3 δισ, δολαρίων άλλων εταιρειών, σε ένα τρίμηνο όπου ο δείκτης S&P 500 γνώρισε άνοδο κατά 7%.

Ο Μπάφετ, ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, διευθύνει από το 1965 την Berkshire, οι δεκάδες επιχειρήσεις της οποίας περιλαμβάνουν την ασφάλεια αυτοκινήτων Geico, τον σιδηρόδρομο BNSF, την Dairy Queen και την Fruit of the Loom.

Η Berkshire κατέχει επίσης μετοχές αξίας 328 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Apple, δηλαδή σχεδόν το ήμισυ της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Berkshire Hathaway: Άλμα κερδοφορίας στο Ά τρίμηνο του έτους

gazzetta
gazzetta reader insider insider