Johnson & Johnson: Άνοδος 5,6% των πωλήσεων στο α' τρίμηνο - Αναθεώρηση του guidance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Johnson & Johnson: Άνοδος 5,6% των πωλήσεων στο α' τρίμηνο - Αναθεώρηση του guidance
Η J&J, της οποίας τα οικονομικά αποτελέσματα θεωρούνται βαρόμετρο για πολλές εταιρείες στον τομέα της υγείας, δήλωσε ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 5,6% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι

Η Johnson & Johnson ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street την Τρίτη ενώ αναθεώρησε επί τα βελτίω το guidance της για ολόκληρο το 2023.

Ειδικότερα, η J&J, της οποίας τα οικονομικά αποτελέσματα θεωρούνται βαρόμετρο για πολλές εταιρείες στον τομέα της υγείας, δήλωσε ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 5,6% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Υπό αυτό το πρίσμα, προβλέπει τώρα πωλήσεις για όλο το 2023 από 97,9 δισεκατομμύρια δολάρια έως 98,9 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια υψηλότερες από τo guidance που δόθηκε τον Ιανουάριο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη - με την αφαίρεση των αποσβέσεων περιουσιακών στοιχείων αλλά και την επιβάρυνση δικαστικών αποφάσεων- διαμορφώθηκαν στα 2,68 δολάρια ανά μετοχή με τους οικονομολόγους να αναμένουν 2,50 δολάρια. Τα έσοδα ανήλθαν σε 24,75 δισ. δολ. έναντι πρόβλεψης για 23,67 δισ. δολ. των εκτιμήσεων. Παράλληλα, ανακοίνωσε ζημιές 68 εκατ. δολαρίων ή 3 σεντς ανά μετοχή σε σύγκριση με τα 5,169 δισ. δολάρια ή 1,93 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

«Αν σκεφτείτε πώς ξεκινήσαμε τη χρονιά με το guidance τον Ιανουάριο, ήμασταν υπεύθυνοι και προσεκτικοί. Η ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου ήταν πολύ ισχυρότερη ακόμη και από εκείνη του τέταρτου τριμήνου και για τις τρεις επιχειρηματικές μονάδες μας ενώ οι θέσεις μας αλλάζουν σε υπεύθυνα αισιόδοξες σε αυτό το σημείο. Νιώθουμε πολύ καλά για το 2023» υπογράμμισε ο CEO Tζόζεφ Γουόλκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bank of America (BofA): Άλμα 15% στα κέρδη το α' τρίμηνο - Στα 8,2 δισ. δολάρια

Greenwood Sustainable Infrastructure: Ενισχύει τo χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ με τη στρατηγική εξαγορά της Saturn Power

Varko Bay: Ποια είναι η τουριστική επένδυση των 180 εκατ. ευρώ με βίλες και branded κατοικίες που προχωρά στη Βόνιτσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider