ΗΠΑ: Η Roku περικόπτει το 6% του προσωπικού της - 63.000 απολύσεις των τεχνολογικών επιχειρήσεων σε 2 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Roku περικόπτει το 6% του προσωπικού της - 63.000 απολύσεις των τεχνολογικών επιχειρήσεων σε 2 μήνες
Η Roku ανακοίνωσε έκθεση 487 εκατ. δολαρίων στην χρεοκοπημένη Silicon Valley Bank.

Η αμερικανική streaming πλατφόρμα Roku προχωρά σε απολύσεις 200 υπαλλήλων της ή του 6% του προσωπικού, στο δεύτερο γύρο των περικοπών από τη διοίκηση της εταιρείας μέσα σε λίγους μήνες για την εξοικονόμηση κόστους.

Παράλληλα, η εταιρεία θα σταματήσει τη χρήση ορισμένων γραφειακών χώρων όπου λειτουργεί μέχρι τώρα, ενώ θα νοικιάσει τα ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία της και τα οποία δεν χρησιμοποιούνται.

Σημειώνεται πως τον Νοέμβριο του 2022 η Roku είχε προχωρήσει σε απολύσεις 200 εργαζομένων της στις ΗΠΑ, ακολουθώντας τις περικοπές προσωπικού στις οποίες έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες οι μεγάλοι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως η Meta, η Amazon κ.α.

Υπολογίζεται πως οι τεχνολογικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε 63.000 απολύσεις υπαλλήλων τους για το πρώτο δίμηνο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Challenger, Gray & Christmas

Η Roku, που μετρούσε 3.600 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, αναμένεται πως θα καταγράψει 30 με 35 εκατ. δολάρια σε κόστη, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης στην οποία προχωρά η εταιρεία.

Όπως αναφέρει το Reuters, προ εβδομάδων η Roku ανακοίνωσε πως έκθεση 487 εκατ. δολαρίων στην Silicon Valley Bank, την αμερικανική τράπεζα που χρεοκόπησε στις αρχές Μαρτίου προκαλώντας αναταραχή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπό τον «φόβο» της ΕΕ η Meta χαλαρώνει τους κανόνες διαφημίσεων στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider