Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Σφήνα» στην εξαγορά και η INEOS - «Να επιστρέψουμε στην κορυφή»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Σφήνα» στην εξαγορά και η INEOS - «Να επιστρέψουμε στην κορυφή»
«Είμαστε φιλόδοξοι και άκρως ανταγωνιστικοί και θα θέλαμε να επενδύσουμε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να την κάνουμε τον νούμερο ένα σύλλογο στον κόσμο για άλλη μια φορά».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλαβε επίσημη πρόταση από την INEOS, εταιρεία του Τζιμ Ράτκλιφ, για την «κυριότητα του πλειοψηφικού πακέτου» του συλλόγου της Premier League.

Την πρόταση επιβεβαίωσε η ίδια η επιχείρηση το Σάββατο, προσθέτοντας ότι εφαρμόζει μια προσέγγιση με επίκεντρο τους οπαδούς.

Η οικογένεια Γκλέιζερ, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ, δήλωσαν τον Νοέμβριο ότι σκέφτονται την πιθανή πώληση της ομάδας, έπειτα από 17 χρόνια που πέρασε στα χέρια τους.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ράτκλιφ, μια ζωή «κόκκινος διάβολος» και ιδρυτής του INEOS, έχει εκφράσει ανοιχτά στο παρελθόν το ενδιαφέρον του για την αγορά της ομάδας του Ολντ Τράφορντ. Η INEOS μπήκε επίσημα στη διαδικασία υποβολής προσφορών για την αγορά της Γιουνάιτεντ νωρίτερα φέτος.

«Θα βλέπαμε τον ρόλο μας ως μακροπρόθεσμοι θεματοφύλακες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκ μέρους των φιλάθλων και της ευρύτερης κοινότητας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η INEOS. «Είμαστε φιλόδοξοι και άκρως ανταγωνιστικοί και θα θέλαμε να επενδύσουμε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να την κάνουμε τον νούμερο ένα σύλλογο στον κόσμο για άλλη μια φορά» πρόσθεσε.

Η INEOS αγόρασε επίσης τη Νις της Ligue 1 Nice το 2019. Οι Γκλέιζερς αγόρασαν τη Γιουνάιτεντ για 950,77 εκατομμύρια δολάρια το 2005 με την ομάδα να κερδίζει τίτλους τελευταία φορά το 2017, σηκώνοντας το Europa League και το League Cup. Η INEOS είπε ότι θέλει να κάνει τη Γιουνάιτεντ φάρο για μια «σύγχρονη, προοδευτική, με επίκεντρο τους οπαδούς προσέγγιση της ιδιοκτησίας.

«Θέλουμε μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επανέλθει στην περήφανη ιστορία και τις ρίζες της στη βορειοδυτική Αγγλία, επαναφέροντας το Μάντσεστερ στη Γιουνάιτεντ και εστιάζοντας ξεκάθαρα στην κατάκτηση του Champions League», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Γιουνάιτεντ είναι η τέταρτη πλουσιότερη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο, σύμφωνα με ανάλυση της Deloitte.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δισεκατομμυριούχος επενδυτής: «Τρελός και ανόητος τζόγος τα crypto - Ηλίθιοι όσοι διαφωνούν»

Ινδός ΥΠΕΞ: «Γέρος, πλούσιος, δογματικός και επικίνδυνος» ο Τζορτζ Σόρος

Qatargate: «Η Εύα Καϊλή δεν είναι ο “διάβολος”», λέει ο συνήγορός της Σβεν Μαρί

gazzetta
gazzetta reader insider insider