«Σφίγγουν» τα λουριά στην Ford μετά την «συντριβή» στο δ' τρίμηνο - Τεστ παραγωγικότητας και απολύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σφίγγουν» τα λουριά στην Ford μετά την «συντριβή» στο δ' τρίμηνο - Τεστ παραγωγικότητας και απολύσεις
Αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των εργαζομένων της Ford επιθυμεί να εισάγει ο CEO της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Jim Farley, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της για το νέο έτος, μετά από ένα τρίμηνο το οποίο σημαδεύτηκε από συντριπτική μείωση των κερδών.

Αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των εργαζομένων της Ford επιθυμεί να εισάγει ο CEO της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Jim Farley, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της για το νέο έτος, μετά από ένα τρίμηνο το οποίο σημαδεύτηκε από συντριπτική μείωση των κερδών.

Αναλυτικότερα, μιλώντας σε μία διαδικτυακή συνάντηση με στελέχη της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Ford ανέφερε πως ένα από τα βασικότερα προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι το γεγονός ότι αρκετοί από τους υπαλλήλους που δεν πιάνουν τους στόχους παραγωγικότητας που έχει θέσει η διοίκηση δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ακριβώς τι χρειάζεται ώστε να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, οι διαρθρωτικές ανεπάρκειες της Ford μαζί με τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα αποτελούν τα βασικότερα ζητήματα στα οποία εστιάζει η διοίκηση ώστε τις επόμενες χρονιές, η αυτοκινητοβιομηχανία να συνεχίζει να αναπτύσσεται παρά το ασταθές οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον.

Όπως ανέφερε ο Farley, θα πρέπει να βρεθούν νέοι και πιο σαφείς τρόποι ώστε μεμονωμένοι εργαζόμενοι να βοηθηθούν και να κατανοήσουν τις ανεπάρκειες και τις ελλείψεις τους, ώστε μέσω σεμιναρίων επανακατάρτισης να καταφέρουν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας, οι οποίοι για το 2023 προβλέπουν σημαντική μείωση των δαπανών κατά τουλάχιστον 3 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η διαρκής αξιολόγηση των εργαζομένων δεν θα είναι η μοναδική κίνηση της εταιρείας προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς στα τέλη του περασμένου έτους, η Ford αναθεώρησε την πολιτική που ακολουθούσε σε σχέση με τους υπαλλήλους με χαμηλή απόδοση, προσφέροντας σε ορισμένους τη δυνατότητα να λάβουν πακέτο απόλυσης, αντί να εγγραφούν σε ένα πρόγραμμα βελτίωσης που μπορεί να διαρκέσει τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

Το παραπάνω ζήτημα, μάλιστα, είχε τεθεί από τον CEO της Ford και κατά τον σχολιασμό των επιδόσεων της εταιρείας στο δ' τρίμηνο του 2022, όταν ο ίδιος είχε παραδεχτεί πως η αναποτελεσματικότητα που παρατηρείται σε ορισμένα τμήματα, καθιστά την Ford αρκετά πιο δυσλειτουργική και αργή σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Σημειώνεται πως στο δ' τρίμηνο του 2022, οι επιδόσεις της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας απογοήτευσαν τα στελέχη της εταιρείας και τους επενδυτές, καθώς τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά σχεδόν 90% στα 1,3 δισ. δολάρια, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 2,6 δισ. δολάρια

Στον αντίποδα, τα έσοδα ενισχύθηκαν και διαμορφώθηκαν στα 44 δισ. δολάρια, από 37,7 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Telekom: Ανυπόστατες οι φήμες για πώληση του OTE

Honda: Ανώτερα των προσδοκιών τα κέρδη του τρίτου τριμήνου

Χρυσός «Ermis» για την ενημερωτική εκστρατεία forHER της Roche

gazzetta
gazzetta reader insider insider