Societe Generale: Καθαρά κέρδη 1,16 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο - Ξεπέρασε τις προσδοκίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Societe Generale: Καθαρά κέρδη 1,16 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο - Ξεπέρασε τις προσδοκίες
Η τράπεζα είπε ότι το 2023 θα είναι μια μεταβατική χρονιά με μειωμένα έσοδα ενώ οι μετοχές της έχουν χάσει περισσότερο από 20% τους τελευταίους 12 μήνες.

Η Societe Generale ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες μετά από δυναμικές επιδόσεις των επενδυτικών της δραστηριοτήτων.

Η γαλλική τράπεζα ανέφερε τριμηνιαία καθαρά κέρδη 1,16 δισ. ευρώ (1,24 δισ. δολάρια), μειωμένα από 1,79 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Το CNBC μεταδίδει πως οι αναλυτές είχαν υπολογίσει ότι θα φτάσουν στα 905 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο και στο 1,5 δισ. ευρώ για ολόκληρο το έτος, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Παράλληλα, τα καθαρά τραπεζικά κέρδη αυξήθηκαν 4,0% στα 6,89 δισ. ευρώ. Η τράπεζα με έδρα το Παρίσι και τρίτη μεγαλύτερη στη Γαλλία επεσήμανε ότι το θετικό για την ίδια αποτελέσμα, οφείλεται στις ισχυρές επιδόσεις στους τομείς της χρηματοδότησης και της παροχής συμβουλών στις παγκόσμιες αγορές καθώς και στην ανάπτυξη των διεθνών της δραστηριότητες.

Η τράπεζα είπε ότι το 2023 θα είναι μια μεταβατική χρονιά με μειωμένα έσοδα ενώ οι μετοχές της έχουν χάσει περισσότερο από 20% τους τελευταίους 12 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Vacheron Constantin μόλις παρουσίασε μια νέα επιθετική έκδοση του χρονογράφου Overseas 

Α. Χαλκίδου (ACCA): Nευραλγικός ο ρόλος των πιστοποιημένων λογιστών στο σύγχρονο περιβάλλον των επιχειρήσεων

Goldman Sachs: Πώς οι κινήσεις της ΕΚΤ στα επιτόκια «χτυπούν» το ευρωπαϊκό real estate

gazzetta
gazzetta reader insider insider