Μασκ: Αθώος για την υπόθεση εξαπάτησης των μετόχων της Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Αθώος για την υπόθεση εξαπάτησης των μετόχων της Tesla
Ο Μασκ κατηγορήθηκε ύστερα από tweets του, που δήλωνε ότι θα αποκτούσε ιδιωτικά την αυτοκινητοβιομηχανία και είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

Ο Έλον Μασκ και η Tesla αθωώθηκαν από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, στη δίκη για φερόμενη εξαπάτηση των επενδυτών μετά από δύο tweets που δημοσιεύτηκαν τον Αύγουστο του 2018 σχετικά με ιδιωτικοποίηση της Tesla που τελικά δεν έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX και του Twitter, μηνύθηκε από τους μετόχους της Tesla για tweets που ανάρτησε, λέγοντας ότι είχε «εξασφαλιστεί χρηματοδότηση» για να ιδιωτικοποιήσει την αυτοκινητοβιομηχανία στα 420 δολάρια ανά μετοχή και ότι «επιβεβαιώθηκε η υποστήριξη επενδυτών για μια τέτοια συμφωνία».

Οι συναλλαγές στην Tesla σταμάτησαν μετά τα tweets του και η τιμή της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας γνώρισε μεγάλη μεταβλητότητα για εβδομάδες.

Οι ένορκοι συνεδρίασαν για λιγότερο από δύο ώρες πριν καταλήξουν στην απόφαση τους. «Είμαστε απογοητευμένοι με την ετυμηγορία και εξετάζουμε τα επόμενα βήματα», δήλωσε ο Nicholas Porritt, συνεργάτης της Levi & Korsinsky, της νομικής εταιρείας που εκπροσωπεί τους μετόχους στην ομαδική αγωγή, σε ένα email του προς το CNBC.

Από την πλευρά του, ο Μασκ με μήνυμα του στο Twitter ανέφερε, «εκτιμώ βαθύτατα την ομόφωνη απόφαση των ενόρκων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider