Έρχεται συγχώνευση Intracom Properties - Κλουκίνας Λάππας

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται συγχώνευση Intracom Properties - Κλουκίνας Λάππας
Η συγχώνευση της Κλουκίνας – Ι. Λάππας (Κ.Λ.Μ.) με τη νέα προς σύσταση θυγατρική, Intracom Properties, μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη και μετονομασία της Κ.Λ.Μ. σε Intracom Properties, περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό της Intracom Holdings.

Η συγχώνευση της Κλουκίνας – Ι. Λάππας (Κ.Λ.Μ.) με τη νέα προς σύσταση θυγατρική, Intracom Properties, μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη και μετονομασία της Κ.Λ.Μ. σε Intracom Properties, περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό της Intracom Holdings.

Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή ανακοίνωση της Intracom, που επιβεβαιώνει επί της ουσίας τις εκτιμήσεις σχετικά με την εξαγορά του 74,2% των μετοχών της Κ.Λ.Μ. σε δύο φάσεις, από τον όμιλο του Σωκράτη Κόκκαλη, έναντι τιμήματος, 28,737 εκατ. ευρώ, αλλά και τις πληροφορίες για επικείμενες χρηματιστηριακές διεργασίες. Παράλληλα, αναμένονται εξελίξεις και όσον αφορά σε άλλες δραστηριότητες (εμπορικές, ενέργεια).

Το ενδιαφέρον της Intracom Holdings επικεντρώνεται στα ακίνητα της προς εξαγορά εισηγμένης, η λογιστική αξία των οποίων αποτιμάται στα 37,651 εκατ. ευρώ (οικονομικά στοιχεία εξαμήνου 2022) ενώ αναφορικά με τις υπόλοιπες δραστηριότητες της Κ.Λ.Μ. έχουν συμφωνηθεί ήδη συγκεκριμένες κινήσεις.

Ειδικότερα, για την εμπορική δραστηριότητα της πώλησης παιδικών και βρεφικών ειδών (περιλαμβανομένης της εκμετάλλευσης των καταστημάτων Mothercare) στόχος είναι η αδιάλειπτη συνέχειά της, ως ξεχωριστής εταιρείας, μέσω απόσχισης του σχετικού κλάδου και εισφοράς του σε νέα θυγατρική του Ομίλου Intracom, με συμμετοχή και της οικογένειας Λάππα στη μετοχική σύνθεση και τη διοίκηση του νέου σχήματος με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Η θυγατρική ΚΛΜ ΑΤΕ, η οποία θα διατηρήσει στην κυριότητά της το Υδροηλεκτρικό Πάρκο, θα μεταβιβαστεί στην οικογένεια Λάππα, χωρίς τα ακίνητά της.

Η Intracom σημειώνει επίσης ότι η απόκτηση συνολικού ποσοστού 74,2% στην Κ.Λ.Μ., δημιουργεί την υποχρέωση για τη διενέργεια υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εντός της προθεσμίας και σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.

Επίσης, τονίζει πως πρόθεση της είναι με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό της η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Κ.Λ.Μ. σε συνέργεια με το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο που εισφέρει στη νέα θυγατρική της, Intracom Properties, μέσω της, σε εξέλιξη, διάσπασης με απόσχιση του κλάδου ακινήτων με σύσταση νέας εταιρείας και εισφοράς του σε αυτήν με στόχο την ενιαία περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Η ολοκλήρωση της εν λόγω αγοραπωλησίας τελεί υπό συνήθεις όρους και αιρέσεις, ενώ εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα εντός του πρώτου τετράμηνου του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σ. Κόκκαλης – Intracom: Μέσω Κλουκίνας-Λάππας το «πρώτο βήμα» για το mega real estate πλάνο

Τα πλάνα της Intracom για την Κλουκίνας - Λάππας

Κλουκίνας - Λάππας: Διευκρινίσεις σχετικά με το δεσμευτικό μνημόνιο της Intracom με πέντε μετόχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider