Εκδήλωση ενδιαφέροντος από οκτώ σχήματα για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκδήλωση ενδιαφέροντος από οκτώ σχήματα για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου
Η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της Ο.Λ.Β. Α.Ε. έχει διάρκεια 60 ετών από την υπογραφή της και λήγει το 2062.

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοίνωσε την Παρασκευή, ότι στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού, υπέβαλαν φακέλους Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος τα εξής οκτώ (8) επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

  • Advance Properties O.O.D.
  • Κοινοπραξία Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.
  • Κοινοπραξία Intrakat A.E. – TΕΚΑΛ Α.Ε.
  • Κοινοπραξία Israel Shipyards Ltd – Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε.
  • Mariner Capital Ltd
  • QTerminals W.L.L.
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
  • Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, μετά την αξιολόγηση των υποβληθέντων φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής θα κληθούν να συμμετάσχουν στη Β φάση του διαγωνισμού (φάση δεσμευτικών προσφορών).

Η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της Ο.Λ.Β. Α.Ε. έχει διάρκεια 60 ετών από την υπογραφή της και λήγει το 2062. Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν υπηρεσίες εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων, χάλυβα και παλιοσίδερα, ξηρό και υγρό χύδην φορτίο και υπηρεσίες επιβατών, συμπεριλαμβανομένων ferry boat προς τις Σποράδες, καθώς και δραστηριότητες κρουαζιέρας.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει την «Deloitte Business Solutions S.A.» και την «Euroconsultants S.A.» ως χρηματοοικονομικούς του συμβούλους, την «Ποταμίτης Βεκρής Δικηγορική Εταιρία» ως νομικό του σύμβουλο και την «Doxiadis Associates» ως τεχνικό του σύμβουλο αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία και τη συναλλαγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΛΑΡΚΟ: Ολοκληρώθηκαν οι διεθνείς ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ

Λιμάνια: Το σχέδιο αξιοποίησης για Αλεξανδρούπολη - «Κληρώνει» για Βόλο, αναμονή για Ηράκλειο

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider