TotalEnergies: Στα 3,1 δισ. δολάρια η έκθεση στην ινδική Adani 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TotalEnergies: Στα 3,1 δισ. δολάρια η έκθεση στην ινδική Adani 
Η πρώτη μεγάλη εταιρεία της Δύσης που ανακοινώνει την έκθεση της στον ινδικό όμιλο, που έχει βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα των αγορών τις τελευταίες μέρες.

Η γαλλική Total Energies έγινε η πρώτη μεγάλη εταιρεία της Δύσης που ανακοινώνει την έκθεση της στον ινδικό όμιλο Adani, που έχει βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα των αγορών τις τελευταίες μέρες μετά από κατηγορίες του επενδυτικού fund Hindenburg για απάτη από την Adani.

Σε σχετική ανακοίνωση της, η TotalEnergies αναφέρει πως έχει «περιορισμένη» έκθεση στις επιχειρήσεις του ομίλου Adani, ύψους 3,1 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία σημειώνει πως κατέχει το 50% της Adani Total Private Limited, το 37,4% της Adani Total Gas Ltd και το 20% της Adani Green Energy.

Ακόμα, η TotalEnergies έχει επενδύσει 2,5 δισ. δολάρια από κοινού με την Adani στην AGEL23, μια κοινοπραξία για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στην Ινδία.

«Η συνολική έκθεση της TotalEnergies είναι περιορισμένη, καθώς αφορά μόλις το 2,4% του κεφαλαίου της εταιρείας και μόλις 180 εκατ. δολάρια για τα λειτουργικά έσοδα του 2022» σημειώνει η γαλλική ενεργειακή εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Adani: Εκτός των 10 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο ο Ινδός - Έχασε 34 δισ. δολάρια σε 3 ημέρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider