Harley-Davidson: Στα 4,89 δισ. δολάρια τα έσοδα το 2022 - Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Harley-Davidson: Στα 4,89 δισ. δολάρια τα έσοδα το 2022 - Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη
Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Harley-Davidson Inc στο δ' τρίμηνο του 2022, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση τόσο από τις πωλήσεις μοτοσυκλετών όσο και από τις αυξημένες τιμές, γεγονός που επέτρεψε στην εταιρεία να αντισταθμίσει την εκτόξευση του κόστους παραγωγής εξαιτίας του πληθωρισμού.

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Harley-Davidson Inc στο δ' τρίμηνο του 2022, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση τόσο από τις πωλήσεις μοτοσυκλετών όσο και από τις αυξημένες τιμές, γεγονός που επέτρεψε στην εταιρεία να αντισταθμίσει την εκτόξευση του κόστους παραγωγής εξαιτίας του πληθωρισμού.

Αναλυτικότερα, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής μοτοσυκλετών ανέφερε καθαρά κέρδη 39,7 εκατ. δολαρίων ή 0,28 δολαρίων/μετοχή για το δ' τρίμηνο έναντι κερδών 21,6 εκατ. δολαρίων ή 14 σεντς /μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Παράλληλα, η εταιρεία με έδρα στο Μιλγουόκι κατέγραψε έσοδα ύψους 4,89 δισ. δολαρίων στο σύνολο του 2022, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ αναμένει περαιτέρω αύξηση των εσόδων κατά 4% έως 7% το 2023. Στο δ' τρίμηνο τα έσοδα από πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 12%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών σε έρευνα της Refinitiv.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της εταιρείας σημειώνει κέρδη 9% στη συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος της Harley-Davidson ενισχύθηκε άνω του 30% το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider