Tesla: Σε χαμηλό 5μήνου οι παραδόσεις οχημάτων κινεζικής κατασκευής - «Βουτιά» 44%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Σε χαμηλό 5μήνου οι παραδόσεις οχημάτων κινεζικής κατασκευής - «Βουτιά» 44%
Παρά τη δημιουργία μιας σειράς κινήτρων στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων γενναίων εκπτώσεων και επιδοτήσεων ασφάλισης, η Tesla μείωσε οικειοθελώς την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα και ανέστειλε την παραγωγή από τις 25 Δεκεμβρίου εν μέσω αναβαθμίσεων της γραμμής παραγωγής και επιβράδυνσης της ζήτησης.

Η Tesla παρέδωσε 55.796 ηλεκτρικά οχήματα κινεζικής κατασκευής τον Δεκέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Επιβατηγών Αυτοκινήτων της Κίνας (CPCA) την Πέμπτη.

Αυτό ισοδυναμεί με πτώση 44% από τον Νοέμβριο και 21% λιγότερο από το 2021, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε την παραγωγή και έριξε τις τιμές για να αντιμετωπίσει την αύξηση των αποθεμάτων της εν μέσω της εξασθένησης της ζήτησης και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Παράλληλα, πρόκειται για τις λιγότερες μηνιαίες παραδόσεις από τον Ιούλιο, καθώς το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής της Tesla στη Σαγκάη κατέβασε ρολά από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου. Ωστόσο για ολόκληρο το 2022 η εν λόγω μονάδα παρέδωσε 54% περισσότερα οχήματα σε σύγκριση με το 2021, ύψους 1,31 εκατομμυρίων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων που κατασκευάζει η Tesla στην Κίνα σε 710.865 για το 2022.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Tesla αύξησε τις παραδόσεις της παγκοσμίως κατά 40% πέρυσι, σε αντίθεση με τον μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 50% που είχε θέσει ως στόχο, ο ιδιοκτήτης της Έλον Μασκ. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ενώ οι εργαζόμενοι επανήλθαν σε κανονική ροή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να τους αφήσει να πάρουν τουλάχιστον 8 ημέρες άδεια κατά τη διάρκεια των διακοπών του Νέου Έτους για να ολοκληρώσουν τις αναβαθμίσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χαμηλή πίεση στα ελαστικά αυτοκινήτου σημαίνει κατανάλωση επιπλέον 3 δισ. λίτρων καυσίμων ετησίως στην Ευρώπη

Ξανά «βασίλισσα» η General Motors στις ΗΠΑ: Άλμα 2,5% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2022

Toyota: «Βουτιά» σχεδόν 10% για τις πωλήσεις το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider