Τζάστιν Μπίμπερ: Κοντά σε deal 200 εκατ. δολαρίων - Πουλά τα δικαιώματα της μουσικής του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζάστιν Μπίμπερ: Κοντά σε deal 200 εκατ. δολαρίων - Πουλά τα δικαιώματα της μουσικής του
Νωρίτερα φέτος, η Hipgnosis Songs Capital αγόρασε τα δικαιώματα του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ επί της δισκογραφίας του –ενός άλλου σχετικά νεαρού καλλιτέχνη– καταβάλλοντας ποσό λίγο μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ φέρεται να εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό καλλιτεχνών που πωλούν τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής τους, με τον 28χρονο ποπ σταρ να είναι κοντά σε συμφωνία 200 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το TMZ, ο τραγουδιστής προσπαθεί ενεργά να κλείσει μια συμφωνία για να πουλήσει το ποσοστό του τόσο επί των εκδοτικών δικαιωμάτων της μουσικής του (publishing) όσο και επί των δικαιωμάτων της δισκογραφίας του, και είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Hipgnosis Songs Capital, η οποία αναμένεται να προχωρήσει στην πιο ακριβή εξαγορά στην ιστορία της.

Η συμφωνία περιλαμβάνει έξι άλμπουμ του νεαρού σταρ της ποπ, αξίας άνω των 285 εκατ. δολαρίων. Αν πάρει 200 εκατομμύρια δολάρια για την πώληση των εκδοτικών δικαιωμάτων της μουσικής του, τότε ο Μπίμπερ θα μπορούσε εύκολα να ανεβάσει το net worth του στο μισό δισ. δολάρια.

Η Hipgnosis Songs Capital έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται να καταβάλλει μεγάλα ποσά για την απόκτηση μουσικών δικαιωμάτων, καθώς ήδη αγόρασε τα δικαιώματα της δισκογραφίας του Τζάστιν Τιμπερλέικ νωρίτερα φέτος για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, τέτοιου είδους συμφωνίες είναι όλο και πιο δύσκολο να κλείσουν. Πολλοί επενδυτές θεωρούν ότι οι δισκογραφίες μεγαλύτερων σε ηλικία καλλιτεχνών αποτελούν ασφαλέστερη επένδυση, ειδικά καθώς το streaming των δισκογραφιών παλαιότερων δεκαετιών έχει καταγράψει έκρηξη. Η επένδυση σε νεότερες κυκλοφορίες θεωρείται από ορισμένους ως κίνηση υψηλότερου κινδύνου, επειδή η μακροπρόθεσμη δημοτικότητά τους δεν έχει αποδειχθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οργισμένος ο Τζάστιν Μπίμπερ με την H&M: «Μην αγοράζετε τα σκουπίδια τους»

Η πλουσιότερη γυναίκα της ραπ μουσικής συμβουλεύει: «Κάντε αποταμίευση»

Κατασκευές: Οι (συνήθεις) καταγγελίες για πληρωμές στα έργα και οι εσωτερικές «κόντρες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider