Twitter: Πρώτα τους έδιωξε, τώρα παρακαλά να γυρίσουν πίσω 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Πρώτα τους έδιωξε, τώρα παρακαλά να γυρίσουν πίσω 
H εταιρεία αναγκάσθηκε να απευθυνθεί σε δεκάδες εκ των νεό-απολυθέντων και να τους ζητήσει να επιστρέψουν καθώς είτε απολύθηκαν κατά λάθος ή η θέση τους ήταν πολύ καίρια για την υλοποίηση των αλλαγών που σχεδιάζει το νέο αφεντικό, Έλον Μάσκ. 

Ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα του νέου καθεστώτους ιδιοκτησίας του Twitter και μαζί συνεχίζονται οι αναταραχές στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Σύμφωνα με το Bloomberg, μετά την απόφαση να «διώξει» 3.700 εργαζομένους την Παρασκευή, η εταιρεία αναγκάσθηκε να απευθυνθεί σε δεκάδες εκ των νεό-απολυθέντων και να τους ζητήσει να επιστρέψουν καθώς είτε απολύθηκαν κατά λάθος ή η θέση τους ήταν πολύ καίρια για την υλοποίηση των αλλαγών που σχεδιάζει το νέο αφεντικό, Έλον Μάσκ.

Παράλληλα, τα σχέδια του Μάσκ να συνδέσει το μπλέ τικ πιστοποίησης του Twitter με συνδρομή 8 δολαρίων μεταφέρονται για την Τετάρτη, ούτως ώστε να αποφευχθεί χάος εν μέσω των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ. Η κίνηση της εταιρείας να ζητήσει από εργαζόμενους να επιστρέψουν αφού τους απέλυσε υποδηλώνει πόσο βιαστικά και μη δομημένα έγινε η διαδικασία μείωσης του προσωπικού της εταιρείας.

Άλλωστε ο ίδιος ο Μασκ ανέφερε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στην πλατφόρμα, πως η μείωση του εργατικού δυναμικού είναι ύστατη λύση στην προσπάθεια να ανατρέψει την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, η οποία «χάνει» κάθε μέρα 4 εκατ. δολάρια. Ο ίδιος δε εξήγησε πως όσοι έχασαν τη δουλειά τους θα λάβουν αποζημίωση 3 μηνών, που είναι 50% πάνω από το όριο που απαιτεί ο νόμος.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι της Twitter έχουν ήδη προχωρήσει σε συλλογική μήνυση προς την εταιρία. Η αγωγή κατατέθηκε την Πέμπτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, με τους συνηγόρους των εργαζομένων της Twitter να αναφέρουν πως οι απολύσεις αντιβαίνουν στους πολιτειακούς νόμους της Καλιφόρνια και στους ομοσπονδιακούς νόμους των ΗΠΑ καθώς οι προς απόλυση εργαζόμενοι της Twitter δεν έλαβαν προειδοποίηση 60 ημερών πριν από τις απολύσεις τους.

Μασκ για ψεύτικα προφίλ που μιμούνται άλλους χρήστες

Παράλληλα, ο Μασκ σε ξεχωριστή ανάρτηση δήλωσε ότι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η πλατφόρμα προχωρούσε στην έκδοση μιας προειδοποίησης πριν από την αναστολή του προφίλ, αλλά καθώς το Twitter εξελίσσει μία ευρεία διαδικασία επαλήθευσης των χρηστών του, δεν θα υπάρξει καμία προειδοποίηση όπως επίσης και δεν θα υπάρξουν “εξαιρέσεις”. Για το θέμα της κατάργησης λογαριασμών χρηστών, ο Μασκ δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θα επιτρέπεται η επιστροφή τους στο Twitter, μέχρι η αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να έχει “μία ξεκάθαρη διαδικασία για να το κάνει αυτό”.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ - Ενδιάμεσες εκλογές: Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ θέλουν να ηλεκτρίσουν τους ψηφοφόρους

Μασκ στους εργαζόμενους της Twitter: Σήμερα είναι η τελευταία σας ημέρα - «Τρέχουν» οι απολύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider