Britishvolt: «Μια ανάσα» από κατάρρευση η εταιρεία μπαταριών EV - «Σώθηκε» με βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Britishvolt: «Μια ανάσα» από κατάρρευση η εταιρεία μπαταριών EV - «Σώθηκε» με βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση
Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα ότι οι υπάλληλοί της συμφώνησαν σε περικοπή μισθών για τον Νοέμβριο.

Πολύ κοντά στην οικονομική κατάρρευση βρέθηκε η βρετανική εταιρεία μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων Britishvolt αν και όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη εξασφάλισε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση, κίνηση που θα της επιτρέψει να αποτρέψει το δυσμενές σενάριο προς το παρόν. Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα ότι οι υπάλληλοί της συμφώνησαν σε περικοπή μισθών για τον Νοέμβριο.

Όπως δημοσιοποίησε το Sky News, η εταιρεία ανέφερε στην ανακοίνωση της: «Ενώ η αποδυνάμωση της οικονομικής κατάστασης επηρεάζει αρνητικά πολλές επιχειρηματικές επενδύσεις επί του παρόντος, στη Britishvolt συνεχίζουμε να επιδιώκουμε θετικές εξελισσόμενες συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές».

Προσέθεσε δε, πως η εταιρεία έχει λάβει «πολλά υποσχόμενες προσεγγίσεις από αρκετούς ακόμη διεθνείς επενδυτές τις τελευταίες ημέρες».

«Το αποτέλεσμα είναι ότι έχουμε πλέον εξασφαλίσει την απαραίτητη βραχυπρόθεσμη επένδυση που πιστεύουμε ότι μας δίνει τη δυνατότητα να διασχίσουμε τις επόμενες εβδομάδες προς μια πιο ασφαλή θέση χρηματοδότησης στο μέλλον», τόνισε η εταιρεία, συμπληρώνοντας: «Για να μειώσουμε περαιτέρω το βραχυπρόθεσμο κόστος μας, η αφοσιωμένη ομάδα των εργαζομένων μας συμφώνησε επίσης οικειοθελώς σε προσωρινή μείωση μισθού για τον μήνα Νοέμβριο».

Η Britishvolt θέλει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο-γίγας στην κομητεία Northumberland, στη βορειοανατολική Αγγλία. Η εταιρεία έχει λάβει την υποστήριξη από τον κολοσσό στον κλάδο των εξορύξεων, Glencore, μεταξύ άλλων.

Τα λεγόμενα gigafactories είναι εγκαταστάσεις που παράγουν μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα σε μεγάλη κλίμακα.

Η Britishvolt, η οποία τράβηξε την προσοχή λόγω των φιλόδοξων σχεδίων της, είχε στο παρελθόν δηλώσει ότι το εργοστάσιό της θα είχε την ικανότητα να παράγει περισσότερα από 300.000 μπαταρίες EV κάθε χρόνο.

Τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ότι η πρώτη φάση του gigafactory θα ξεκινήσει την παραγωγή το δ’ τρίμηνο του 2023 ή στις αρχές του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Σκέψεις για εργοστάσιο επεξεργασίας λιθίου για μπαταρίες στο Τέξας

Η Nissan αποκτά μετοχές εταιρείας που πουλά μπαταρίες για υβριδικά οχήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider