Apple: Θα συμμορφωθούμε με τους κανόνες της ΕΕ για το USB-C αλλά με... «βαριά καρδιά»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Θα συμμορφωθούμε με τους κανόνες της ΕΕ για το USB-C αλλά με... «βαριά καρδιά»
Το iPhone της Apple χρησιμοποιεί τον ειδικό φορτιστή της εταιρείας, Lightning. Σύμφωνα με την επικείμενη νομοθεσία της ΕΕ, το iPhone θα πρέπει να υποστηρίζει τον USB-C.

Συμμόρφωση προς τους νέους κανονισμούς της ΕΕ αναμένεται να επιδείξει η κατασκευάστρια των iPhone, Apple, σχετικά με τον κοινό φορτιστή για όλα τα smartphones, γνωστό ως USB-C, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας, αν και όχι χωρίς δυσθυμία.

«Προφανώς θα πρέπει να συμμορφωθούμε», δήλωσε ο Greg Joswiak, σε συνέδριο της Wall Street Journal Tech Live την Τρίτη, σύμφωνα με το CNBC.

Τη Δευτέρα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί έδωσαν την τελική έγκριση στον νόμο για τους φορτιστές, που σημαίνει ότι έως το 2024, οι ηλεκτρονικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και των tablet, θα πρέπει να υποστηρίζουν τον φορτιστή USB-C.

Η έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έρχεται αφότου άλλα νομοθετικά όργανα της ΕΕ ψήφισαν υπέρ του νόμου, ο οποίος βρίσκεται υπό διαμόρφωση εδώ και περίπου 10 χρόνια.

Το iPhone της Apple χρησιμοποιεί τον ειδικό φορτιστή της εταιρείας, Lightning. Σύμφωνα με την επικείμενη νομοθεσία της ΕΕ, το iPhone θα πρέπει να υποστηρίζει τον USB-C.

Ο Joswiak δεν ανέφερε πότε η Apple θα αρχίσει να παράγει συμβατά με το USB-C iPhone, αλλά σίγουρα θα πρέπει να το πράξει μέχρι το 2024.

Αναλυτές δήλωσαν στο CNBC ότι τα iPhone που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν το 2023 θα μπορούσαν να είναι συμβατά με δυνατότητα φόρτισης με USB-C και ότι η Apple είναι πιθανό να εισαγάγει το πρότυπο παγκοσμίως, όχι μόνο στην ΕΕ.

Τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα υποστηρίζουν ότι οι νέοι κανόνες θα μειώσουν τη σπατάλη καθώς οι καταναλωτές δεν θα χρειάζεται να αγοράζουν νέο φορτιστή κάθε φορά που αγοράζουν μια συσκευή, ενώ αυτό θα μειώσει την παραγωγή και την απόρριψη νέων φορτιστών.

Ο Joswiak έριξε μια «σπόντα» προς την ΕΕ για τον νόμο περί των φορτιστών, παραδεχόμενος ότι οι δύο πλευρές είχαν «μικρή διαφωνία».

«Πιστεύουμε ότι η προσέγγιση θα ήταν καλύτερη από περιβαλλοντική άποψη και καλύτερη για τους πελάτες μας, αν δεν υπήρχε μια κυβέρνηση τόσο διατακτική», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Joswiak.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Μειώνει τον στόχο για την παραγωγή των iPhone 14+, 2 εβδομάδες μετά από την «πρεμιέρα» τους

ΕΕ: Πράσινο φως στον κοινό φορτιστή - Υποχρεωτική θύρα USB-C για όλες τις συσκευές από το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider