HSBC: Βουτιά 42% στα προ φόρων κέρδη μετά την πώληση της γαλλικής μονάδας - Αλλάζει οικονομικό διευθυντή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
HSBC: Βουτιά 42% στα προ φόρων κέρδη μετά την πώληση της γαλλικής μονάδας - Αλλάζει οικονομικό διευθυντή
Ωστόσο, τα καθαρά έσοδα από τόκους της HSBC κινήθηκαν ανοδικά το ίδιο διάστημα καθώς οι ανά τον κόσμο τράπεζες επωφελούνται από την αύξηση των επιτοκίων.

Η HSBC εμφάνισε «βουτιά» 42% στα προ φόρων κέρδη γ΄τριμήνου, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στις ζημιές από την πώληση της γαλλικής μονάδας και στα ολοένα και αυξανόμενα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ωστόσο, τα καθαρά έσοδα από τόκους κινήθηκαν ανοδικά το ίδιο διάστημα καθώς οι ανά τον κόσμο τράπεζες επωφελούνται από την αύξηση των επιτοκίων.

Αναλυτικότερα, η τράπεζα που εδρεύει στο Λονδίνο, κατέγραψε προ φόρων κέρδη 3,15 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Το μέγεθος ήταν χαμηλότερο από τα 5,4 δισ. δολάρια που είχε εμφανίσει στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αλλά αρκετά υψηλότερο από τα 2,45 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα μεγέθη της HSBC αποτυπώνουν ένα πλήγμα 2,4 δισ. δολαρίων από την πώληση της μονάδας της τράπεζας στη Γαλλία, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής να αφαιρέσει τμήματα της πάλαι ποτέ παγκόσμιας αυτοκρατορίας της για να δώσει ώθηση στα κέρδη.

Η HSBC, η οποία αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων και των κερδών της στην Ασία, έχει δεχθεί πιέσεις από την Ping An Insurance Group, την κινεζική εταιρεία που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχός της, για να διερευνήσει επιλογές, όπως η απόσχιση και η εισαγωγή στο χρηματιστήριο των βασικών δραστηριοτήτων της στην Ασία για να αυξήσει τις αποδόσεις των μετόχων.

Γυρίζει μετά από 6 μήνες ο Elhedery και αναλαμβάνει οικονομικός διευθυντής

Στο μεταξύ, η HSBC όρισε τον Georges Elhedery, τον πρώην επικεφαλής της επενδυτικής της τράπεζας, ως νέο οικονομικό διευθυντή, σε μια κίνηση-έκπληξη που τον φέρνει στην κυρίαρχη θέση για να διαδεχθεί τελικά τον διευθύνοντα σύμβουλο Noel Quinn.

Η ξαφνική αναβάθμιση του 48χρονου Elhedery, έρχεται αφότου απείχε από τα καθήκοντά του με άδεια για έξι μήνες, επικαλούμενος την επιθυμία να ταξιδέψει με την οικογένειά του και να εξερευνήσει προσωπικά ενδιαφέροντα.

Ο Quinn είπε στο Reuters ότι ενώ ο απερχόμενος οικονομικός διευθυντής Ewen Stevenson είχε κάνει καλή δουλειά στην αναδιάρθρωση της τράπεζας τα τελευταία τρία χρόνια, η κίνηση έγινε με γνώμονα τη διαδοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτώση 4% στα έσοδα και τις πωλήσεις της Novartis - «Πλήγμα» από την άνοδο του δολαρίου

Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα της γερμανικής SAP στο γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider