Ρέι Ντάλιο: Παρέδωσε το «τιμόνι» της Bridgewater μετά από 12 χρόνια - Παραμένει στο ΔΣ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρέι Ντάλιο: Παρέδωσε το «τιμόνι» της Bridgewater μετά από 12 χρόνια - Παραμένει στο ΔΣ
«Ο Ρέι δεν έχει πλέον τον τελικό λόγο», δήλωσε ο συνδιευθύνων σύμβουλος Nir Bar Dea σε συνέντευξή του. «Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή».

«Αυλαία» έπεσε στην περίοδο διοίκησης της Bridgewater Associates από τον διάσημο δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Ρέι Ντάλιο, μετά από 12 χρόνια.

Ο Ντάλιο, που κατάφερε να μετατρέψει την εταιρεία στο μεγαλύτερο hedge fund του κόσμου, από τις 30 Σεπτεμβρίου έχει παραδώσει το «τιμόνι» στα χέρια νεότερων ηγετών με τις δικές τους επενδυτικές ιδέες, μαζί με 150 δισ. δολάρια σε υπό διαχείριση assets. O Ντάλιο μετέφερε όλα τα δικαιώματα ψήφου του στο διοικητικό συμβούλιο και παραιτήθηκε ως ένας από τους τρεις συνδιευθυντές επενδύσεων της Bridgewater.

«Ο Ρέι δεν έχει πλέον τον τελικό λόγο», δήλωσε ο συνδιευθύνων σύμβουλος Nir Bar Dea σε συνέντευξή του. «Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή».

Όπως αναφέρει το Bloomberg, είναι επίσης και ένα ορόσημο. Ενώ μερικοί από τους συναδέλφους της γενιάς του μετέτρεψαν τις εταιρείες που ίδρυσαν σε family offices ή εγκατέλειψαν εντελώς τις επιχειρήσεις, ο Ντάλιο ήταν αποφασισμένος να δημιουργήσει κάτι που να του ξεπερνά.

Ξεκίνησε ένα σχέδιο μετάβασης ήδη από το 2010, υπολογίζοντας ότι μπορεί να διαρκέσει μόλις δύο χρόνια. Αλλά ο Ντάλιο αγωνίστηκε στην αναζήτησή των διαδόχων του και τώρα που αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στη θέση τους, η παράδοση του ελέγχου της Bridgewater είναι το τελικό και μη αναστρέψιμο βήμα.

«Αυτή ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, μόλις ήμασταν έτοιμοι, προχωρήσαμε», είπε ο Ντάλιο, 73 ετών, ο οποίος θα διατηρήσει τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο με έναν νέο τίτλο: ιδρυτής και μέντορας CIO. «Δεν ήθελα να συνεχίσω μέχρι να πεθάνω».

Το timing είναι επίσης ευνοϊκό. Η Bridgewater, αν και παρερμήνευσε τις αγορές κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, έχει καταφέρει να σημειώσει ακόμα καλύτερα μεγέθη.

Η ναυαρχίδα Pure Alpha έχει ενισχυθεί 34,6% φέτος έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η All Weather, από την άλλη, που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πιο σταθερές αποδόσεις, έχει χάσει 27,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντάλιο: Αν τα επιτόκια της Fed αυξηθούν στο 4,5%, οι μετοχές θα «βυθιστούν» κατά 20%

Ρέι Ντάλιο: Η μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ θα έρθει με μεγάλο κόστος

gazzetta
gazzetta reader insider insider