Η Apple πληρώνει 85 εκατ. δολάρια στην πολιτεία της Αριζόνα για απάτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple πληρώνει 85 εκατ. δολάρια στην πολιτεία της Αριζόνα για απάτη
Για την επίλυση διαμάχης σχετικά με υπόθεση στην οποία ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός κατηγορήθηκε για εξαπάτηση των καταναλωτών.

Η διοίκηση της Apple συμφώνησε να πληρώσει 85 εκατ. δολάρια στην πολιτεία της Αριζόνας στις ΗΠΑ, για την επίλυση διαμάχης σχετικά με υπόθεση στην οποία ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός κατηγορήθηκε για εξαπάτηση των καταναλωτών.

To 2016, εκατομμύρια κάτοχοι iPhone επηρεάστηκαν όταν τα μοντέλα iPhone 6, iPhone 7 και SE άρχισαν να λειτουργούν με πιο αργούς ρυθμούς, γνωστού ως batterygate. Εκείνη τη χρονιά η Apple είχε αναβαθμίσει το λογισμικό αυτών των μοντέλων, ελαττώνοντας τις ταχύτητες των τσιπ σε παλιότερες συσκευές.

Τριάντα τρεις πολιτείες στις ΗΠΑ κατηγόρησαν τον τεχνολογικό κολοσσό πως στόχος ήταν να εξωθήσει τους χρήστες στο να αγοράσουν καινούργιες συσκευές. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την τελευταία εξέλιξη, αλλά κατά το παρελθόν είχε υποστηρίξει πως η απόδοση των iPhone είχε επιβραδυνθεί για να διατηρηθούν σε λειτουργική κατάσταση οι μπαταρίες των παλιότερων συσκευών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Ο Μασκ προτείνει την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ύψους 44 δισ. δολαρίων - Ραγδαία κέρδη για την μετοχή

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider