Σχεδόν 5.000 δολάρια το φθηνότερο εισιτήριο για απευθείας πτήση από Μόσχα για Ντουμπάι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχεδόν 5.000 δολάρια το φθηνότερο εισιτήριο για απευθείας πτήση από Μόσχα για Ντουμπάι
Ανάρπαστες οι πτήσεις Μόσχα - Ντουμπάι, με τις τιμές να ξεφεύγουν ενώ ένα κύμα μαζικής φυγής καταγράφεται στη Ρωσία.

Οι οικονομικές πτήσεις χωρίς επιστροφή από τη Μόσχα για το Ντουμπάι εκτοξεύθηκαν και κοστίζουν έως και 5.000 δολάρια ενώ πολλές έχουν εξαντληθεί πλήρως, λίγες ημέρες μετά την μερική επιστράτευση που κήρυξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η πτήση διάρκειας περίπου πέντε ωρών κόστιζε περίπου 350 δολάρια μια εβδομάδα πριν από την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου.

Οι τρέχουσες τιμές στις αεροπορικές εταιρείες των ΗΑΕ Emirates και FlyDubai για το διάστημα μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 26 Οκτωβρίου κυμαίνονται μεταξύ 2.577 και 4.773 δολ. για ένα εισιτήριο στις οικονομικές θέσεις.

Η φθηνότερη από αυτές τις τιμές είναι και πάλι 2,5 φορές πάνω από τον μηνιαίο μισθό των 965 δολ. για τον μέσο Ρώσο, σύμφωνα με το Statista.com.

Οι απευθείας πτήσεις προς το Ντουμπάι από την Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, φτάνουν περίπου τα 2.600 δολάρια.

«Όλοι φεύγουν. Τόσοι πολλοί άνθρωποι που ξέρω», είπε στο CNBC μια Ρώσος υπήκοος που ζει στο Ντουμπάι, η οποία μίλησε ανώνυμα λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά της.

«Οι πτήσεις (από τη Ρωσία) για το Ντουμπάι έχουν τελειώσει για τις επόμενες 3-4 ημέρες και οι τιμές είναι τρελές. Οι πτήσεις προς την Κωνσταντινούπολη είναι επίσης γεμάτες, οι πτήσεις προς την (πρωτεύουσα της Αρμενίας) Ερεβάν είναι τρελά ακριβές. Ξέρω πέντε, έξι ανθρώπους που έφτασαν στο Ντουμπάι μόλις πριν από λίγες μέρες. Πλήρωσαν τρελές τιμές» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Στο κάδρο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και ο κλάδος της ναυτιλίας

Υπέρ της υποδοχής Ρώσων που αρνούνται την επιστράτευση ο Σολτς - Νέα όπλα ζητάει το Κίεβο

Ουκρανία: Οι φιλορώσοι ηγέτες σε Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα ζητούν ενσωμάτωση στη Ρωσία