Credit Suisse: Σε νέο ιστορικό χαμηλό η μετοχή, έπειτα από δημοσίευμα για ΑΜΚ και έξοδο από ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Σε νέο ιστορικό χαμηλό η μετοχή, έπειτα από δημοσίευμα για ΑΜΚ και έξοδο από ΗΠΑ
Εκπρόσωπος της τράπεζας, ωστόσο, προχώρησε σε διάψευση. 

Πτώση σε νέο ιστορικό χαμηλό σημείωσε η μετοχή της Credit Suisse, έπειτα από δημοσίευμα του Reuters πως εξετάζει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καθώς και έξοδο από την αγορά των ΗΠΑ.

Η μετοχή βρέθηκε να υποχωρεί έως και 8% στα 4,33 ελβετικά φράγκα, καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό μετά το δημοσίευμα, ενώ πλέον υποχωρούν σχεδόν 6%. Η τιμή της μετοχής έχει χάσει περίπου τα δύο τρίτα της αξίας της, στον απόηχο των σκανδάλων γύρω από την Greensill Capital και την Archegos Capital Management στις αρχές του περασμένου έτους.

Το δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι η τράπεζα είχε ξεκινήσει συζητήσεις με επενδυτές τις τελευταίες εβδομάδες και ότι μεταξύ των επιλογών που συζητούνται είναι η πιθανότητα εξόδου από την αγορά των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της τράπεζας, ωστόσο, προχώρησε σε διάψευση. «Η Credit Suisse δεν εξέρχεται από την αγορά των ΗΠΑ. Οποιαδήποτε αναφορά που υποδηλώνει το αντίθετο είναι κατηγορηματικά ψευδής και εντελώς αβάσιμη», είπε, σημειώνοντας πως η Credit Suisse θα ενημερώσει για την αναθεώρηση της στρατηγικής της, συμπεριλαμβανομένου του εάν θα κάνει αύξηση κεφαλαίου, όταν ανακοινώσει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου στα τέλη του επόμενου μήνα.

«Θα ήταν πρόωρο να σχολιάσουμε τυχόν αποτελέσματα πριν από τότε», είπε η εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι το ρεπορτάζ του Reuters έρχεται εν μέσω ενός νέου γύρου εικασιών γύρω από την ελβετική τράπεζα. Εχθές οι Financial Times, επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές, ανέφεραν πως η τράπεζα σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει την επενδυτική δραστηριότητα σε τρεις μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Η Γερμανία εξετάζει έκτακτη βοήθεια σε τοπικούς παρόχους ενέργειας

Volkswagen: Εξετάζει μετεγκατάσταση της παραγωγής εκτός Γερμανίας λόγω ενεργειακής κρίσης

Boeing: Πρόστιμο 200 εκατ. δολάρια για εξαπάτηση σχετικά με την ασφάλεια των 737 MAX

gazzetta
gazzetta reader insider insider