Embracer: Deal για την αγορά της Middle-earth Enterprises - Θα αποκτήσει τα δικαιώματα των Lord of the Rings και Hobbit

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Embracer: Deal για την αγορά της Middle-earth Enterprises - Θα αποκτήσει τα δικαιώματα των Lord of the Rings και Hobbit
Βιβλία Lord of the Rings
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι οικονομικές πτυχές του deal που θα δώσει στην Embracer τα δικαιώματα που συνδέονται με τα έργα του J.R.R. Tolkien.

Η σουηδική εταιρεία Embracer Group ανακοίνωσε σήμερα πως συμφώνησε να αποκτήσει την «Middle-earth Enterprises», η οποία έχει στην κατοχή της τον κατάλογο πνευματικών δικαιωμάτων και τα παγκόσμια δικαιώματα της τριλογίας «The Lord of the Rings» και του «The Hobbit».

Όπως αναφέρεται, η Embracer αγοράζει την Middle-earth Enterprises από την Saul Zaentz Company, η οποία είχε τα δικαιώματα για τα έργα του Τόλκιν από το 1976.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι οικονομικές πτυχές του deal που θα δώσει στην Embracer τα δικαιώματα για τις ταινίες, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα επιτραπέζια, το λιανεμπόριο, τα θεματικά πάρκα και τις θεατρικές παραγωγές που συνδέονται με τα έργα του J.R.R. Tolkien.

Σύμφωνα με το CNBC, η Embracer Group είναι μια εταιρεία που επικεντρώνεται στα παιχνίδια και την ψυχαγωγία με αξία που εκτιμάται στα 8,36 δισ. δολάρια. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στα σχέδια της είναι να εξερευνήσει το ενδεχόμενο «επιπλέον ταινιών βασισμένων σε διάσημους χαρακτήρες όπως ο Γκάνταλφ, ο Άραγκορν, το Γκόλουμ, η Γκαλάντριελ, η Έογουιν και άλλους χαρακτήρες από τα λογοτεχνικά έργα του J.R.R. Tolkien».

Σημειώνεται πως στις 2 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα της σειράς «Rings of Power» στην πλατφόρμα streaming της Amazon.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μουντιάλ Κατάρ 2022: Κοντά στα 2,5 εκατ. τα εισιτήρια που έχει πουλήσει η FIFA

Σε άνθιση η αγορά των ελβετικών ρολογιών - Κοντά σε επίπεδο ρεκόρ οι εξαγωγές

Ελβετία: Ξεκινούν οι πιλοτικές δοκιμές για τη νόμιμη πώληση κάνναβης

gazzetta
gazzetta reader insider insider