Kohl's: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη, κόβει το ετήσιο outlook

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Kohl's: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη, κόβει το ετήσιο outlook
Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,11 δολάρια, χάνοντας τις εκτιμήσεις για 1,12 δολάρια.

Κέρδη που δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο η Kohl's Corp., υποβαθμίζοντας παράλληλα το ετήσιο outlook, εξαιτίας της αδύναμης οικονομίας και του υψηλού πληθωρισμού. Η μετοχή της υποχώρησε άνω του 7% προσυνεδριακά, ενώ έχει χάσει 21,3% τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 143 εκατ. δολάρια, ή 1,11 δολάρια ανά μετοχή, από τα 382 εκατ. δολάρια, ή 2,48 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,11 δολάρια, χάνοντας τις εκτιμήσεις για 1,12 δολάρια.

Παράλληλα, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 8,1% στα 4,09 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της FactSet για 3,95 δισ. δολάρια.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Michelle Gass είπε ότι η πρόσφατη οικονομική αβεβαιότητα πίεσε ιδιαίτερα την καταναλωτική βάση στα μεσαία εισοδήματα, με την εταιρεία να μειώνει τα αποθέματα και τα έξοδα για να αντισταθμίσει την εξασθένηση της ζήτησης. «Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου επηρεάστηκαν από ένα αποδυναμωμένο μακροοικονομικό περιβάλλον, τον υψηλό πληθωρισμό και τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών, που πίεσαν ιδιαίτερα τους πελάτες μας με μεσαίο εισόδημα», δήλωσε. «Έχουμε προσαρμόσει τα σχέδιά μας, εφαρμόζοντας ενέργειες για τη μείωση των αποθεμάτων και τη μείωση των εξόδων, ώστε να ληφθεί υπόψη μια πιο ήπια προοπτική ζήτησης», πρόσθεσε.

Για το σύνολο της χρήσης του 2022, η Kohl's υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις σε μείωση 5% - 6% (από 0- 1% προηγουμένως), ενώ αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μεταξύ των 2,8 - 3,2 δολαρίων (από 6,45 - 6,85 δολαρίων). Επίσης, προχωρά σε ταχεία επαναγορά μετοχών (ASR) για μετοχές αξίας περίπου 500 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider