ΑΔΜΗΕ: Πρόσκληση για τη διάθεση μειοψηφικού πακέτου στην Ariadne Interconnection

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΔΜΗΕ: Πρόσκληση για τη διάθεση μειοψηφικού πακέτου στην Ariadne Interconnection
Ο ΑΔΜΗΕ προβαίνει σε δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της διάθεσης μειοψηφικού πακέτου στην Ariadne Interconnection.

Στη δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της διάθεσης μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, μειοψηφικού ποσοστού (20%) του μετοχικού κεφαλαίου του οχήματος ειδικού σκοπού «Electric Interconnection Crete-Attica Ariadne Single Member Special Purpose Société Anonyme» με διακριτικό τίτλο «Ariadne Interconnection S.P.S.A.» ή Αριάδνη προχώρησε σήμερα 4/8 ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ.

Η Αριάδνη, η οποία ιδρύθηκε το 2018 ως 100% θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, έχει επιλεγεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ως ο φορέας υλοποίησης της κατασκευής και χρηματοδότησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης συνεχούς τάσης (DC link) Κρήτης - Αττικής, η οποία αποτελείται από δύο (2) υποθαλάσσια καλώδια συνολικού μήκους 335 χλμ., δύο (2) υπόγεια καλώδια συνολικού μήκους 43 χλμ., καθώς και άλλα πάγια (λοιπά ηλεκτρόδια, σταθμοί μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αττική και την Κρήτη, καθώς και καλώδια οπτικών ινών με ίδιο συνολικό μήκος). Η κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024.

Ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ, ο οποίος σήμερα κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Αριάδνης, προτίθεται, μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας, να διαθέσει υφιστάμενες μετοχές οι οποίες αντιστοιχούν στο 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Αριάδνης.

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΑΔΜΗΕ ΑΕ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος τους (Expression of Interest – EoI) το αργότερο μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου, 2022

Η διαγωνιστική διαδικασία αποτελείται από δύο (2) φάσεις, ως ακολούθως:

  • Τη φάση προεπιλογής (Α’ φάση) κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να τεκμηριώσουν ότι πληρούν όλα τα κριτήρια που περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία
  • Τη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών (Β’ φάση) κατά την οποία οι επενδυτές που θα επιλεχθούν, θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές. Η Β’ φάση αναμένεται να διαρκέσει 3-4 μήνες, περίπου.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η Norton Rose Fullbright Ελλάδος ως νομικός σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με τις επιδόσεις του 2019 φλερτάρει ο ΔΑΑ

Συμφωνίες της Ελληνικό MAE με Lafarge Beton και Τιτάν για μονάδα παραγωγής σκυροδέματος

ΟΤΕ: Ισχυρή επίδοση στο β' τρίμηνο με αύξηση 7,2% στο προσαρμοσμένο EBITDA -Επενδύσεις άνω των €3 δισ. έως το 2027

gazzetta
gazzetta reader insider insider